Menü

Nyelvtanulás applikációkkal

Na de melyiket válasszuk?

Home » Szabadidő » Nyelvtanulás applikációkkal - 02.2017

Kétség sem férhet hozzá, hogy nyelvtudás nélkül ma már nagyon nehéz boldogulni – szinte bármilyen szakmában. Az idegen nyelvek ismerete pedig nemcsak szükséges, de rendkívül hasznos is, hiszen új világokat nyit meg számunkra. Szerencsére már nem jelent gondot, ha nincs időnk, lehetőségünk nyelviskolába vagy külön órára járnunk, számos applikáció segít a nyelvtanulásban. De hogy melyik okostelefon alkalmazás a legmegfelelőbb számunkra és honnan tudjuk, hogy az adott app-pal tényleg megtanulhatunk egy nyelvet? Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennünk, mielőtt a letöltés gombra koppintunk.

Egy alkalmazás kevés
Óvakodjunk azoktól az alkalmazásoktól, amelyek azt ígérik, hogy csak és kizárólag ennek az egyetlen appnak a segítségével megtanulhatjuk az adott nyelvet. Az ilyen egyszerű, de nagyszerű megoldások általában nem léteznek. Még ha az alkalmazás készítői a legjobbat is szerették volna piacra dobni, egyetlen forrásból tanulni nem tanácsos. Elvégre a nyelvtanulásnak pont az a szépsége, hogy új csatornákat nyit meg előttünk, új információkhoz jutunk általa – az újságokból, a könyvekből, a televízióból, a rádióból és természetesen más emberektől. Akkor miért korlátoznánk magunkat egyetlen applikációra?

Mik a terveink?
Határozzuk meg a céljainkat: néhány hét alatt folyékonyan akarunk beszélni mondjuk olaszul vagy csak az agytekervényeinket szeretnénk megdolgoztatni? A jó alkalmazások jól strukturáltak, ezáltal átlátjuk, hogy mennyi idő alatt mit lehet elérni velük. És hogy alkalmanként mennyi ideig kell használnunk! Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert a nyelvtanulást be kell építenünk a napjainkba, hatékonysága a rendszerességen is alapul, tehát nem mindegy, milyen könnyen válik szokásunkká.

Legyen játékos!
A nyelvtanulást segítő applikációk eszközök, azonban jó, ha a szimpla használaton és nyelvismereten túl mást is nyújtanak. Azokkal az alkalmazásokkal, amelyek játékos formában próbálnak tanítani minket és mondjuk pontokkal ösztönöznek, biztosan több időt fogunk tölteni. És az is tuti, hogy nem hagyjuk abba az új szavak gyakorlását, amíg nem nő ki a virtuális virágunk a negyedik szint végén…

A közösség ereje
Ahogy bármilyen sportban, úgy a nyelvtanulást illetően is rendkívül motiváló tud lenni, ha közösségben gyakoroljuk. Sok nyelvtanulást segítő applikáció ad lehetőséget arra, hogy az alkalmazáson belül felvegyük a kapcsolatot más tanulókkal, illetve az appot összeköthetjük a közösségi oldalainkkal, ahol elbüszkélkedhetünk azzal, hogy egy újabb szintet sikerült teljesítenünk.

Applikációk, amelyek megfelel a felsorolt kívánalmaknak
A legújabb: Babbel, elérhető az iTunes-ban és a Google Play-en
A legnépszerűbb: Duolingo, elérhető az iTunes-ban és a Google Play-en
A legjátékosabb: Memrise, elérhető az iTunes-ban és a Google Play-en
A leginteraktívabb: Busuu, elérhető az iTunes-ban és a Google Play-en

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk