Menü

Vásároljon úgy, mint egy stylist

Profi shoppingtippek

Home » Szépség » Vásároljon úgy, mint egy stylist - 03.2017

Milyen jó lehet a sztároknak, akiknek minden szettjét stylist állítja össze, elkíséri őket a shoppingolásra, ezáltal csupa olyan dologgal van tele a gardróbjuk, amely tökéletesen áll rajtuk és az egyes darabok remekül illeszkednek egymáshoz. Bár nem tudunk mindenki számára külön stílusszakértőt biztosítani, néhány profi tanácsot adhatunk arra az esetre, ha úgy szeretnénk shoppingolni, mint egy stylist!

Először leltározzunk!

Mielőtt bármilyen üzlet felé vennénk az irányt, nézzük át alaposan a gardróbunkat. Vegyük sorra, milyen ruhadarabjaink vannak, így biztosan nem fogunk feleslegesen hasonlókat vásárolni, illetve kitalálhatjuk azt is, hogy mi az, ami nem található meg a ruhatárunkban, de szükségünk van rá. Akár fotókat is készíthetünk egy-egy holmiról, amelyhez kiegészítőt vagy egy másik ruhadarabot keresünk, így célirányosabban tudunk majd shoppingolni.

Tudjuk, milyen stílust képviselünk?

Nehéz jól kihasználható ruhatárat kialakítani úgy, ha nem is tudjuk, milyen stílust szeretnénk képviselni. Pinteresten készítsünk inspirációs táblákat vagy gyűjtsünk magazinokból divatoldalakat, amelyekből meghatározhatjuk, hogy mi tetszik és milyen irányba kell haladnunk a vásárlások alkalmával. Ez a módszer abban is segít, hogy könnyebben gondolkozzunk teljes szettekben, illetve hogy új párosításokat, szabásokat és színeket merjünk felpróbálni, majd viselni.

Alakítsunk ki jó kapcsolatot az eladókkal!

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy létezik mogorva, rámenős, közömbös és mosolygós eladó is. Nyilván utóbbihoz fordulunk legszívesebben segítségért, ám sokszor a többivel is szót kell értenünk. A kedves, de egyértelmű szavak mindannyiuknál célravezetőek, egy jó szó vagy mosoly pedig még a leárazások kellős közepén is hatásos lehet. És még valami, amit a jó shopping-karmáért tehetünk: ne hagyjunk se szemetet, se ruhát, se vállfát a próbafülkében!

Gyenge minőségű, de akciós ruhadarabok helyett fektessünk kevesebb, de minőségi darabba.

Tanuljuk meg, mire érdemes költeni!

Még ha szezonvégi leárazás is van, bizonyos ruhadarabok még a kedvezményes áron is drágának tűnhetnek. Vegyük hát figyelembe az anyagát, a szabásvonalát, a színét és azt, hogy mennyire időtálló az adott darab – ha éveken át viselhetjük anélkül, hogy az kimenne a divatból, akkor nyugodt szívvel megvásárolhatjuk.

Tudjuk, hol a határ!

Óriási mínusz jelek, piros árcímkék, különleges ajánlatok, csak itt és csak most – a divatüzletek mindent bevetnek, hogy levadásszák a vásárlókat! Sokszor persze fillérekért remek dolgokkal gazdagíthatjuk a gardróbunkat, ám az esetek jelentős részében csupa olyan dologgal térünk haza, amire nem is volt igazán szükségünk – esetleg túl kicsi, de majd belefogyunk vagy olyan olcsó volt, hogy ennyi pénzért nem lehetett otthagyni… Ne hagyjuk, hogy az akciók eltántorítsanak minket az eredeti stratégiánktól: gondoljuk hát végig újra, hogy milyen ruháink vannak otthon, milyen stílusú ruhákat keresünk, illetve hogy megéri-e az adott darabra költeni.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk