Menü

A tökéletes mézeskalács recept

Mézeskalács – kezdőknek is!

Home » Gasztro és Sport » A tökéletes mézeskalács recept - 12.2016

Nincs ünnep mézeskalács illat nélkül – izzítsuk hát a sütőt, és készítsük el egyszerűen ezt a klasszikus karácsonyi süteményt!

Előkészületek és sütési idő: 30 perc + pihentetés

Mézeskalács

Hozzávalók kb. 20-25 kekszhez: 115 g vaj 65 g barnacukor 150 melasz 1 nagy tojás 375 g finomliszt fél teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál őrölt fahéj 1,5 teáskanál őrölt gyömbér fél teáskanál őrölt szerecsendió fél teáskanál őrölt szegfűszeg csipet só cukormáz vagy dekortoll

Elkészítése:

  1. A vajat és a barna cukrot egy tálban néhány perc alatt keverjük habosra kézi mixerrel, majd dolgozzuk bele a melaszt és a tojást is.
  2. A keverékre szitáljuk rá a lisztet, a szódabikarbónát a sót és a fűszereket, majd keverjük össze alaposan az egészet.
  3. Az így kapott tésztát csomagoljuk fóliába, és pihentessük legalább egy órán át (vagy akár egy éjszakán át) hűvös helyen.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit pedig béleljük ki sütőpapírral.
  5. A pihentetés után lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztánkat, szúrjuk ki belőle a kívánt formákat, majd tegyük őket az előkészített tepsire.
  6. Sütés előtt tegyük a tepsit 10 percre a mélyhűtőbe, majd előmelegített sütőben süssük készre a kekszeket 8-10 perc alatt.
  7. Várjuk meg míg teljesen kihűlnek, majd dekoráljuk őket ízlés szerint.
  8. Ha megdermedt a karácsonyi kekszeken a cukormáz, tegyük őket fémdobozba.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk