Menü

Mangókehely

Gyümölcsösség a legjavából

Home » Gasztro és Sport » Mangókehely - 08.2017

A mangó nyárias ízvilágot kölcsönöz ennek a vegán, serpenyőben készült ételnek. Az ázsiai jelleget a tofu és a szójaszósz adja a fogásnak.

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g rizs (pl. basmati)
  • 200 ml kókusztej
  • 4 ek. akácméz
  • 250 g natúr tofu
  • 2 tk. lenolaj
  • ½ tk. szezámmag
  • 1 mangó
  • 2-3 fej hagyma
  • 1 lime
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ ek. szójaszósz
  • 2 ½ ek. keményítő (esetleg búzaliszt)
  • friss koriander

Elkészítés:

  • A tofut csomagoljuk be konyhai papírtörlőbe és helyezzünk rá legalább 30 percre egy súlyosabb tárgyat, hogy kipréseljük belőle a nedvességet.
  • Mindeközben vágjuk apróra a foghagymát és a hagymát, majd a rizzsel, némi sóval, a kókusztejjel és 200 ml vízzel tegyük fel főni. 20 percig lassan főzzük, majd 10 percet hagyjuk állni.
  • A mézes-lime-os glazúrhoz a lime levét préseljük ki és keverjük el fél evőkanál keményítővel, a mézzel és a szójaszósszal. Ezt követően vágjuk fel a kipréselt tofut kockákra, sózzuk meg enyhén és szórjuk meg a maradék keményítővel. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk benne aranybarnára a tofukockákat. Ez idő alatt kockázzuk fel a mangót is, majd a glazúrral együtt egy serpenyőben süssük meg kissé.
  • A kókuszos rizst tegyük egy tálkába és oszlassuk el rajta a tofu-mangó keveréket. Hintsük meg friss korianderrel és némi szezámmaggal. A végeredmény nemcsak csodásan néz ki, de igazán ízletes is!

Ne felejtse el! A ropogósra pirult tofu titka, hogy minél kevesebb nedvességet tartalmazzon, amikor a serpenyőbe kerül.

 

Tudjon meg többet az összetevőkről!

Mangó
Jóllehet a mangó 80 %-a víz, mégis sok gyümölcscukrot tartalmaz. Magas béta-karotin-tartalma teszi különlegessé, amely a bőr sejtmegújulását segíti elő.

Natúr tofu
A babtúró a vegán konyha kedvelt alapanyaga, melyet magas fehérje- és ásványianyag-tartalma tesz rendkívül értékes élelmiszerré. Elkészítésénél fontos, hogy sütés előtt jól bepácoljuk vagy fűszerezzük, mert a natúr termék íze meglehetősen semleges.

Rizs
Már mindjárt az elején szögezzük le: rizs és rizs között is nagy különbségek vannak. Alapvetően a szemek nagysága alapján osztályozzák őket, de megkülönböztetünk hántolt és hántolatlan fajtákat is. A legnagyobb népszerűségnek a basmati rizs örvend, egy könnyen emészthető illatos rizs a Himalája vidékeiről.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share
Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem