Menü
Home » PDF Archiv lapszámok » ab_2016_6

5 felesleges dolog, amit bepakolunk utazáshoz

Általában a nyaralás, utazás, kiruccanás vagy hosszú hétvégi kirándulás utolsó napján fogalmazódik meg bennünk a gondolat: ’Mi a fenéért hoztam ennyi mindent?’ Akkor már persze késő változtatni, így beletörődünk, hogy már megint potyára cipeltük bőröndünk tartalmának körülbelül a felét. Hogy ez legközelebb ne így legyen, összeszedtük mi az az 5 teljesen felesleges dolog, amit nyugodtan otthon hagyhatunk a következő út előtt.

  1. A második pár…

Hacsak nem hetekre, hónapokra utazunk el, valószínűleg nem lesz szükségünk két ugyanolyan pár cipőre. Télen és nyáron eleve adott a hőmérséklet, így bőven elegendő egy pár, az időjárásnak megfelelő cipő és egy papucs, esetleg, ha tudjuk, hogy valamilyen alkalomra készülünk (esküvő, rendezvény, színházi előadás, évfordulós ünneplés), akkor még egy alkalmi cipő. A második pár bármiből is azonban tízből tízszer bizonyul hasznavehetetlennek, de legalábbis nélkülözhetőnek.

KIRÁNDULÓIDŐ

  1. Rengeteg ruha

Itt is hasonló a helyzet, mint a cipőknél. Ha például egy mediterrán tengerpartra készülünk nyaralni, nem valószínű, hogy szükségünk lesz az estélyinkre – háromra főleg nem –, így nem is érdemes megutaztatni. De ha mindenképp ragaszkodunk hozzá, hogy legyen alkalmi viseletünk, vigyünk el egy darab ilyen kategóriájú outfitet, mellette azonban koncentráljunk a kényelmes, jól viselhető darabokra, amelyek nem gyűrődő anyagból készültek. Az általános hüvelykujj szabály, hogy amikor megbecsüljük utazási szükségleteinket, a jó válasz: fele annyi ruha, kétszer annyi pénz.

  1. Hatalmas fényképezőgép

Természetesen, ha profin vagy hobbiszinten rendszeresen foglalkozunk fotózással, indokolt, hogy gyönyörű úti célunkra is magunkkal vigyük a felszerelést. Azonban egy családi nyaraláson általában felesleges. Amikor 3 gyerek után rohangálunk és próbáljuk őket külföldön, a turisták tömegében szem előtt tartani, nem fogunk örülni annak, ha egy 4 kilós táskát is magunkkal kell hurcolni az úton. A végeredmény általában az, hogy a harmadik naptól már csak a telefonnal fotózunk, hiszen az is teljesen megfelel.

  1. Több kilónyi szépség

Ne pakoljuk be egész üveg samponunkat, balzsamunkat, tusfürdőnket, testápolónkat, nappali és éjszakai arckrémünket…. Rengeteg helyet foglalnak, arról nem is beszélve, hogy egyrészt a nagy kiszerelések, másrészt a krémek és parfümök különleges üvegei miatt borzasztó nehéz lesz tőlük csomagunk. Ruházzunk be egy praktikus utazó pipere-tartó szettre. A kis műanyag tégelyekben és könnyű tubusokban pontosan elfér az arra a pár napra szükséges adag mindenből.

EGYEDÜL UTAZNI

  1. Könyvek

Nincs is annál jobb érzés, mint mikor a pihentető nyaralás alatt kiolvasunk egy, két, akár három könyvet. Azonban olvasmányaink sajnos nagyon nehezek, és hatalmas helyet foglalnak. Válasszuk inkább az e-bookot, ami helyben és súlyban is kedvezőbb opció, egyszerre több történet is ráfér, és még egyéb funkciókkal is rendelkezik. Az sem utolsó szempont, hogy nem lesz akkora lelkiismeret furdalásunk, ha a végén mégsem olvasunk egy percet sem.

Home » PDF Archiv lapszámok » ab_2016_6

Kreatív és mutatós megoldások

Nincs is szebb, mint mikor van valami egy konyhában, amely igazán különlegessé és otthonossá varázsolja azt. Az pedig még jobb érzés, amikor tudjuk: mi magunk tettük ilyenné. Ha szeretnénk átélni az alkotás élményét, és közben kapni egy stílusos és egyedi konyhai kiegészítőt, nyugodtan próbáljuk ki az egyiket – vagy mindegyiket – a következő tippek közül. A siker garantált!

Kanálból fogas

Régi, megkopott, fényüket vesztett kanalaink könnyedén új küldetésre lelhetnek fogasok formájában. Az ötlet fantasztikus, sokféleképpen variálható (konyharuha fogas, kulcstartó, virágtartó), és igazán otthonossá varázsolhatja a vacsorafőzés helyszínét. Bármilyen méretű kanállal megcsinálhatjuk. Egyszerűen csak hajlítsuk meg, a tetejét pedig fúrjuk egyenesen a falba, vagy egy szép deszkára, esetleg egy előszobafalra. Ha egy kis extrára vágyunk, fessük át a kanalakat akril festékkel, és adjunk nekik egy kis bronzos vagy rezes csillogást.

 

RAGYOGÓ DIY ÖTLETEK GLITTERREL

Fagylaltos kehely és nagymama tányérja

Ez a csodásan egyszerű trükk igazán különlegesen hozhatja összhangba az utolsó, még el nem tört fagylaltos kelyhünket és a nagyitól örökbe kapott, a mindennapi használathoz túl díszes tányérunkat. Semmi másra nincs szükségünk, csak egy szuper erős ragasztóra, pár percre, és már kész is konyhánk legegyedibb darabja, DIY torta- és süteményes tálcánk.

 

A KUKÁBA A SZŐNYEGGEL?

Tablet tartó vágódeszka

Ha imádjuk az internetet bújni újabb és újabb receptek után kutatva, ez a nekünk való ötlet! Egy kis ragasztóval és 2 extra fadarabkával pillanatok alatt készen lesz új konyhai kedvencünk, és ezután nyugodtan kereshetjük a receptet főzés közben is.

Fakanál a kertbe

Saját magunk termesztjük zöldségeinket, gyümölcseinket? Esetleg van egy kicsi, de annál gazdagabb fűszernövény kertecskénk? Hogy soha ne vesszünk el a finomságok erdejében, próbáljuk ki ezt a szuper könnyű ’csináld magad’ trükköt, és változtassuk régi fakanalainkat kerti jelzésekké. Csak hobbifestékre és ecsetekre, pár alkoholos filcre és egy kis kreativitásra lesz szükségünk. Rajzoljunk, írjunk, fessünk, ahogyan nekünk tetszik!

Home » PDF Archiv lapszámok » ab_2016_6

5 könyv őszre, amely visszarepít a nyárba

Bármennyi fantasztikus tulajdonsága is van az ősznek, időnként sokunkat elkap a nosztalgia. Ilyenkor semmi másra nem vágyunk jobban, mint egy-két napra visszarepülni a nyár melegébe. Hiszen kinek ne hiányozna néha a korán kelő és későn nyugvó nap vagy a vakáció kalandos hangulata? Ezzel az 5 könyvvel szerencsére seperc alatt a gondtalan hőség kellős közepére varázsolhatjuk magunkat.

Mark Lamprell: Találkozzunk Rómában!

A Rómában játszódó, több szálon futó kalandokat elmesélő történet igazán lebilincselő. A 19 éves Alice a ’boldogító igen’ előtti utolsó, egyedüli vakációjára érkezik a városba, amely azonban nem várt romantikus meglepetést tartogat számára. Alec és Meg omladozó házasságuk utolsó köreit futják, mikor embert próbáló kalandokba csöppennek; Constance és Lizzie pedig megboldogult rokonuk, Henry több évtizedes titkára keresik a választ az olasz fővárosban.

HA ELMÚLT A NYÁR

Erica James: Nyár a Comói-tónál

Ebben a csodálatos regényben igazán megmutatkozik a sors hívó szava, méghozzá egy vonzó nyári környezetben. Floriana esküvőre készül: élete szerelme egy másik nővel köt házasságot a nyáron, míg Esme szívét egy elmúlt szerelem emléke húzza vissza Itáliába. Véletlenek sorozatának vagy a végzetnek köszönhető, hogy Floriana és Esme végül együtt néznek szembe a múlt fájdalmaival? Ráadásul nem is akárhol: a festőien gyönyörű, Comói-tónál.

Tasmina Perry: Ház medencével

Jem Chapman Hamptonsba készül nyaralni, méghozzá egy fantasztikus lehetőséget megragadva. Azonban sötét titkot tartogat a bérelt nyaraló, és annak minden vakációt élvező lakója. Valaki hazudott, valaki meghalt. De mi történt igazából tavaly nyáron? Ahogy Jem egyre közelebb kerül nyaralótársaihoz, nyilvánvalóvá válik, hogy itt bizony mindenkinek van valami rejtegetni valója…

Nicky Pellegrino: Olaszország, szeretlek!

Csodálatos történet a szerelem és az itáliai konyha titkairól. Ez az igazi nyári könyv három különböző idősíkon keresztül repít minket el Itália romantikus hangulatú, fülledt melegébe: 1964-ben egy dél-olaszországi faluban lehetünk részesei az olasz asszonyok esti pletykáinak, majd 1980-ban a fővárosba, Rómába érkezve pillanthatunk bele egy teherbe esett lány küzdelmeibe, végül a történet 2005-ig vezet minket, amikor Londonból Dél-Olaszországba érkezik egy fiatal nő.

HOGYAN CSEMPÉSSZÜNK EGY KIS NYARAT AZ ŐSZBE?

Fejős Éva: Csak egy tánc

Izgalmas, fordulatokkal teli történet szerelemről, titkokról, féltékenységről, amely a nyár egyik legszeretettebb helyszínén, a Balaton parton játszódik. A sikeres és híres balerina, Heléna már elvált nő, aki úgy érzi, új esélye lehet a boldogságra. Azonban nem biztos, hogy új párját valóban tiszta szándékok vezérlik. De mi lesz, amikor a júliusi eljegyzés után nyoma vész az újdonsült vőlegénynek?

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk