Menü
Home » PDF Archiv lapszámok » 2018 Juli

Kreatív és mutatós megoldások

Nincs is szebb, mint mikor van valami egy konyhában, amely igazán különlegessé és otthonossá varázsolja azt. Az pedig még jobb érzés, amikor tudjuk: mi magunk tettük ilyenné. Ha szeretnénk átélni az alkotás élményét, és közben kapni egy stílusos és egyedi konyhai kiegészítőt, nyugodtan próbáljuk ki az egyiket – vagy mindegyiket – a következő tippek közül. A siker garantált!

Kanálból fogas

Régi, megkopott, fényüket vesztett kanalaink könnyedén új küldetésre lelhetnek fogasok formájában. Az ötlet fantasztikus, sokféleképpen variálható (konyharuha fogas, kulcstartó, virágtartó), és igazán otthonossá varázsolhatja a vacsorafőzés helyszínét. Bármilyen méretű kanállal megcsinálhatjuk. Egyszerűen csak hajlítsuk meg, a tetejét pedig fúrjuk egyenesen a falba, vagy egy szép deszkára, esetleg egy előszobafalra. Ha egy kis extrára vágyunk, fessük át a kanalakat akril festékkel, és adjunk nekik egy kis bronzos vagy rezes csillogást.

 

RAGYOGÓ DIY ÖTLETEK GLITTERREL

Fagylaltos kehely és nagymama tányérja

Ez a csodásan egyszerű trükk igazán különlegesen hozhatja összhangba az utolsó, még el nem tört fagylaltos kelyhünket és a nagyitól örökbe kapott, a mindennapi használathoz túl díszes tányérunkat. Semmi másra nincs szükségünk, csak egy szuper erős ragasztóra, pár percre, és már kész is konyhánk legegyedibb darabja, DIY torta- és süteményes tálcánk.

 

A KUKÁBA A SZŐNYEGGEL?

Tablet tartó vágódeszka

Ha imádjuk az internetet bújni újabb és újabb receptek után kutatva, ez a nekünk való ötlet! Egy kis ragasztóval és 2 extra fadarabkával pillanatok alatt készen lesz új konyhai kedvencünk, és ezután nyugodtan kereshetjük a receptet főzés közben is.

Fakanál a kertbe

Saját magunk termesztjük zöldségeinket, gyümölcseinket? Esetleg van egy kicsi, de annál gazdagabb fűszernövény kertecskénk? Hogy soha ne vesszünk el a finomságok erdejében, próbáljuk ki ezt a szuper könnyű ’csináld magad’ trükköt, és változtassuk régi fakanalainkat kerti jelzésekké. Csak hobbifestékre és ecsetekre, pár alkoholos filcre és egy kis kreativitásra lesz szükségünk. Rajzoljunk, írjunk, fessünk, ahogyan nekünk tetszik!

Home » PDF Archiv lapszámok » 2018 Juli

5 könyv őszre, amely visszarepít a nyárba

Bármennyi fantasztikus tulajdonsága is van az ősznek, időnként sokunkat elkap a nosztalgia. Ilyenkor semmi másra nem vágyunk jobban, mint egy-két napra visszarepülni a nyár melegébe. Hiszen kinek ne hiányozna néha a korán kelő és későn nyugvó nap vagy a vakáció kalandos hangulata? Ezzel az 5 könyvvel szerencsére seperc alatt a gondtalan hőség kellős közepére varázsolhatjuk magunkat.

Mark Lamprell: Találkozzunk Rómában!

A Rómában játszódó, több szálon futó kalandokat elmesélő történet igazán lebilincselő. A 19 éves Alice a ’boldogító igen’ előtti utolsó, egyedüli vakációjára érkezik a városba, amely azonban nem várt romantikus meglepetést tartogat számára. Alec és Meg omladozó házasságuk utolsó köreit futják, mikor embert próbáló kalandokba csöppennek; Constance és Lizzie pedig megboldogult rokonuk, Henry több évtizedes titkára keresik a választ az olasz fővárosban.

HA ELMÚLT A NYÁR

Erica James: Nyár a Comói-tónál

Ebben a csodálatos regényben igazán megmutatkozik a sors hívó szava, méghozzá egy vonzó nyári környezetben. Floriana esküvőre készül: élete szerelme egy másik nővel köt házasságot a nyáron, míg Esme szívét egy elmúlt szerelem emléke húzza vissza Itáliába. Véletlenek sorozatának vagy a végzetnek köszönhető, hogy Floriana és Esme végül együtt néznek szembe a múlt fájdalmaival? Ráadásul nem is akárhol: a festőien gyönyörű, Comói-tónál.

Tasmina Perry: Ház medencével

Jem Chapman Hamptonsba készül nyaralni, méghozzá egy fantasztikus lehetőséget megragadva. Azonban sötét titkot tartogat a bérelt nyaraló, és annak minden vakációt élvező lakója. Valaki hazudott, valaki meghalt. De mi történt igazából tavaly nyáron? Ahogy Jem egyre közelebb kerül nyaralótársaihoz, nyilvánvalóvá válik, hogy itt bizony mindenkinek van valami rejtegetni valója…

Nicky Pellegrino: Olaszország, szeretlek!

Csodálatos történet a szerelem és az itáliai konyha titkairól. Ez az igazi nyári könyv három különböző idősíkon keresztül repít minket el Itália romantikus hangulatú, fülledt melegébe: 1964-ben egy dél-olaszországi faluban lehetünk részesei az olasz asszonyok esti pletykáinak, majd 1980-ban a fővárosba, Rómába érkezve pillanthatunk bele egy teherbe esett lány küzdelmeibe, végül a történet 2005-ig vezet minket, amikor Londonból Dél-Olaszországba érkezik egy fiatal nő.

HOGYAN CSEMPÉSSZÜNK EGY KIS NYARAT AZ ŐSZBE?

Fejős Éva: Csak egy tánc

Izgalmas, fordulatokkal teli történet szerelemről, titkokról, féltékenységről, amely a nyár egyik legszeretettebb helyszínén, a Balaton parton játszódik. A sikeres és híres balerina, Heléna már elvált nő, aki úgy érzi, új esélye lehet a boldogságra. Azonban nem biztos, hogy új párját valóban tiszta szándékok vezérlik. De mi lesz, amikor a júliusi eljegyzés után nyoma vész az újdonsült vőlegénynek?

Home » PDF Archiv lapszámok » 2018 Juli

Hogyan csempésszünk egy kis nyarat az őszbe?

Bár sokak kedvenc évszaka az ősz, azt mégsem tagadhatjuk, hogy  időnként ránk tör a nyár végi szomorúság. A hűvös megérkeztével gyakran érezzük a napsütés, a medencepart, a vidám nyári ruhák és a színes koktélok hiányát. Hoztunk ezért pár tippet arra, hogyan ’tegyünk félre őszire’ egy kicsit ebből az örömteli évszakból.

Tartsuk fenn a várakozást!

A nyári időszak egyik legjellemzőbb velejárója az izgatottság a közeledő nyaralás miatt. Már hetekkel az indulás előtt számoljuk vissza a napokat – főleg, ha egy hosszabb utat terveztünk –, és alig várjuk, hogy a bikiniket és strandpapucsokat pakolhassuk végre a bőröndbe. Juttassunk ebből az élményből egy kicsit az őszbe is, és foglaljunk le egy utazást, amit hasonló lelkesedéssel várhatunk. Persze most fürdőruhák helyett kötött pulóverek kerülnek a táskába, de ez az élményen nem ront egy cseppet sem.

5 ŐSZI ASZTALI DEKORÁCIÓ

Nyári színek

Nagyszerű módja egy kis nyári hangulat konzerválásának, ha egy-két nyári színt mindig magunk mellett tartunk. Menjünk el szoláriumba, hogy viszont lássunk magunkon egy kis vakációs barnaságot, vagy használjunk nyári üdeséget adó sminkeket. Egy mértékkel felvitt bronzosító csodákra képes. Öltözködésünkbe is becsempészhetjük a nyári fuvallatot: egy korall vagy türkiz színű kiegészítő pillanatok alatt visszarepít a tengerpartra.

Hagyjuk elöl a bohó fesztiválruhákat!

Nem kell megválnunk minden nyári darabtól, ahogy más hónapot ír a naptár. Kísérletezzünk, próbáljuk ki nyári kedvenceinket különböző outfitekben. Biztosan találunk olyan összeállítást, ami máris beleillik az őszi viseletbe. Egy bohó stílusú blúz például tipikusan jól passzol egy szőrme mellényhez, vagy a hosszú farmer és bokacsizma kombóhoz.

ŐSZI BŐRÁPOLÁSI RUTIN

Legyen egy szertartásunk!

Mindenki élete tele van kisebb-nagyobb szertartásokkal. Egyeseknél a reggeli kávé, másoknál az esti forró fürdő az, ami szent és sérthetetlen. Mivel a nyár – még ha be is csempésszük elemeit az őszbe –sehol sem tarthat örökké, gondoljunk ki egy olyan tevékenységet, amely segítségével pozitív élményekkel búcsúzhatunk el tőle a következő viszontlátásig. Egy, a már gyengülő, de még meleg napsütésben közösen eltöltött vízparti nap, egy utolsó családi fagyizás vagy egy egzotikus koktélozás a barátokkal, de akár egy első ’pulóveres-dzsekis’ városnézés is mind-mind jó ötlet. A nyárbúcsúztató szertartásunk után sokkal nagyobb örömmel vágunk majd neki az ősz sava-borsának.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk