Menü

A lakberendezés legfontosabb szabályai

Nem mindegy hova tesszük!

Home » Életmód » Otthon » A lakberendezés legfontosabb szabályai - 08.2018

Egy költözés, vagy felújítás mindig nehéz feladat, a különböző munkások megtalálása, leszervezése és a szerkezeti, nagyobb léptékű munkálatok közben pedig gyakran megesik, hogy a lakberendezésre és a végső otthonkép stílusának kialakítására már nemigen marad energiánk, és azt, ami a legjobban fog látszani a munka végén, inkább összecsapjuk. Mutatunk azonban 3 pofonegyszerű lakberendezési ’hüvelykmértéket’, amelyek alkalmazásával könnyebben érhetünk el fantasztikus eredményt, mint gondolnánk!

A 3/3 függőleges szabály

Egy újabban megjelent lakberendezési irányvonal, amely úgy hoz harmóniát otthonunkba, hogy szinte észre sem vesszük. Marc McCauley dizájner fejtette ki legújabb könyvében a természetet és a lakberendezést eggyé komponáló koncepciót. A 3/3 függőleges szabály eredete a természet tulajdonságaiban és színeiben gyökerezik: alul sötét színek jelennek meg a zöld fű és mohák, a föld és a sár barnája, vagy a tenger mélykékje; ezt felfelé a közép-színárnyalatok követik a növények és virágok színvilágával, majd az ég felé halványodó árnyalatok keretezik az összképet. A szabályt követve fantasztikus kompozíciók születhetnek lakásunkban, és a 3/3 függőleges alkalmazása, még akkor is összefogja otthonunk hangulatát, ha egyébként szobáink más-más stílusban kerültek berendezésre.

lakberendezés

FENG SHUI A HÁLÓSZOBÁBAN

A 10-30-60 szabály

A 10-30-60 szabálya az otthonunkban preferált színárnyalatokkal foglalkozik: miután magukat a színeket kiválasztottuk, a szabály segítségével eldöntjük melyik árnyalatnak milyen szerepet szánunk. Eszerint lesz egy domináns, egy másodlagos és egy díszítő színárnyalatunk. Ahogy a szabály neve is mutatja, a domináns szín hozzávetőlegesen 60 százalékát foglalja el egy szobának, így szerencsés, ha ez a legsemlegesebb a választott színeink közül. A domináns árnyalatot használhatjuk például falaink vagy a padlóburkolat színének, míg a másodlagos, kissé merészebb árnyalat megjelenhet bútorainkban, a harmadik, díszítő árnyalat – és a legfeltűnőbb szín- pedig a különböző kiegészítő és dekorációs elemeknél mutathatja meg magát.

lakberendezés

MILYEN SZÍNŰ LEGYEN A GYEREKSZOBA?

A hármak szabálya

A hármak szabályát a berendezés és dekorálás utolsó szakaszaiban alkalmazhatjuk, amikor ténylegesen arra kerül a sor, mit hova tegyünk. A hármak szabálya arra utal, hogy dekorációs elemeink, dísztárgyaink és kiegészítőink mindig hármas csoportokban néznek ki legjobban. A páratlan számok eleve vonzóbbak és érdekesebbek a tekintetnek, mint a párosak, ezek közül viszont az 1 túl kevés és jelentéktelen lehet, az öt vagy akár a hét pedig már általában zsúfoltságérzetet kelt. A tárgyak elhelyezésekor, és csoportosításakor figyeljünk oda, hogy valamennyire különbözzenek egymástól, azonban legyen bennük valami, ami összeköti őket hangulatban.

lakberendezés

MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk