Menü

Kurkumás csicseriborsó leves

Egy tányér egészség

Home » Gasztro és Sport » Kurkumás csicseriborsó leves - 10.2018

A kurkumás csicseriborsó leves antioxidánsokban gazdag, ezért kiváló az immunrendszernek. Ezt kanalazva könnyen túlléphetünk a megfázáson.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab friss gyömbér (kb. 1 cm)
  • 1 édesburgonya
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 400 ml kókusztej
  • 220 g csicseriborsó (üveges)
  • frissen őrölt só és bors

A tetejére:

  • 1 ek. napraforgóolaj
  • 20 g mandula
  • 1 tk. só
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 4-5 szál koriander zöldje
  • 1/2 citrom leve

SÜTEMÉNY ÜVEGBEN

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és az édesburgonyát, és vágjuk össze nagyobb darabokra. Hevítsünk olajat egy lábasban. Pároljuk meg benne a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, illetve az édesburgonyát, fűszerezzük a kurkumával, és folyamatos keverés mellett pirítsuk meg alaposan a zöldségeket.
  2. Öntsük fel 800 ml zöldségalaplével, és főzzük puhára az édesburgonyát. Adjuk hozzá a kókusztejet és a csicseriborsót, és pürésítsük a keveréket egy botmixer segítségével. Ha szükségesnek látjuk, tehetünk még hozzá egy kis zöldségalaplevet, majd ízesítsük sóval, borssal.
  3. Ezt követően készítsük el a sós mandulát: ehhez öntsünk olajat egy kis serpenyőbe, pirítsuk meg benne a mandulát 2-3 perc alatt, majd vegyük le a tűzről. Sózzuk, majd rázzuk össze egy picit. Aztán borítsuk a mandulát konyhai papírtörlőre, töröljük meg és aprítsuk fel.
  4. Mossuk meg a paprikát, és vágjuk apró kockákra. Öblítsük le a koriandert, rázzuk le róla a vizet, majd csipkedjük le a leveleit. Merjük a levest négy tányérba, szórjuk meg a toppinggal, és csepegtessünk rá citromlevet.

.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk