Menü

Körömvirág-leves

Az ágyásból egyenesen a tűzhelyre

Home » Gasztro és Sport » Körömvirág-leves - 03.2017

Májustól virágzik a virágcserepekben a szerény igényű körömvirág – egy levest készítünk belőle.

Júniustól a szerény kis virág folyamatosan virágzik a virágágyásban, cserépben pedig már akár májusban is. A különböző változatok más és más ízűek: a tagetes tenuifolia citrusos, a filifolia a medvecukorra emlékeztet, a lucidával a petrezselymet helyettesíthetjük. Vigyázat: nem minden változata ehető.

Hozzávalók 4 személyre:
suppe mit studentenblumen

  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 vöröshagyma és 2 fokhagymagerezd (mindegyikből egy a sütéshez)
  • 3 egész bors
  • 4 egész szegfűszeg
  • 1 teáskanál köménymag
  • 5 koriandermag
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 babérlevél
  • 12 bársonyvirág (büdöske)
  • 4 evőkanál tejföl

Elkészítés:

  1. A paradicsomot 1 hagymával és 1 fokhagymagerezddel főzze meg 750 ml vízben. Ha a paradicsom szétfőtt, turmixoljon össze mindent botmixerrel. Adjon hozzá még egy kis vizet, ha szükséges.
  2. A borsszemeket, a szegfűszeget, a köménymagot és a koriandermagot egy kis vízzel törje össze mozsárban. Keverje a szószhoz.
  3. Vágjon apróra 1 fokhagymagerezdet és 1 hagymát. Serpenyőben egy kis olajon pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, adja hozzá a szószt és a babérlevelet, és kevergesse, amíg fel nem forr. Jól sózza meg. Kapcsolja ki a tűzhelyet, és adja hozzá a virágszirmokat. Merje tányérokba a levest, és mindegyik adaghoz keverjen egy kanál tejfölt.

Tipp: Fontos, hogy a virágszirmokat ne főzzük túl, különben a leves keserű lesz.

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk