Menü

Környezettudatosan a munkahelyünkön is

Dolgozzunk zöldebben!

Home » Életmód » Környezettudatosan a munkahelyünkön is - 11.2017

A környezetbarát életmódra nemcsak az otthonunkban, de a munkahelyünkön is érdemes törekedni! Az alábbi módszereket nagyon egyszerű elsajátítani, mégis mindegyik apró kis lépés segít, hogy környezettudatosak lehessünk akkor is, amikor dolgozunk.

Cseréljük le a villanykörtéket!
A hagyományos izzók helyett használjunk LED-eseket, amelyekkel jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás. Akár 66 százalékkal kevesebb áramot igényelnek és 13-szor tovább tartanak!

Hagyjuk aludni a számítógépet!
Azzal, ha csupán egy számítógépen aktiváljuk az alvó üzemmódot, egy év alatt nagyjából 136 kg tömegű széndioxid emissziótól kímélhetjük meg a bolygónkat. Csak néhány kattintás az egész, és a számítógépünk alszik, amikor amúgy sincs szükségünk rá…

Hasznosítsuk újra az elektronikai hulladékokat!
Sajnos még mindig nagyon elenyésző mennyiségét hasznosítják újra az elektronikai hulladékoknak (kevesebb mint 20 százalékra tehető), ezért kiemelten fontos odafigyelnünk erre! Azzal, ha gondoskodunk az elektronikai hulladékok (már használhatatlan számítógép, nyomtató, fax, mobiltelefon stb.) újrahasznosításáról, azzal elkerülhető válik, hogy a talajvizet olyan toxikus vegyi anyagok szennyezzék, mint a higany, a berillium, a kadmium vagy az arzén.

MINDENT A FENNTARTHATÓ VÁSÁRLÁSRÓL

Dolgozzunk otthonról!
Ha olyan munkakörben és munkahelyen dolgozunk, ahol nem okoz gondot, hogy havonta néhány alkalommal, mondjuk heti egyszer otthonról végezzük el a feladatainkat, azzal máris sokat tettünk a környezetünkért! Csökkentettük az üzemanyagfogyasztást, autónk nem bocsájtott ki káros anyagokat és meglehet, hogy még mi is sokkal produktívabbak tudtunk lenni home office-ban!

Kávézzunk környezettudatosan!
Cseréljük le munkahelyünk megszokott kávéját olyanra, amely fair trade minősítésű vagy organikus. Előbbiek garantáltan emberi munkakörülmények között készültek, míg utóbbiak biztosan nem tartalmaznak semmilyen növényvédőszert, amelyek mérgezően hatnak a talajra.

Legyen több növény a munkahelyünkön!
Azzal, ha több növény vesz minket körbe a munkahelyünkön, nemcsak a tisztább levegőről gondoskodunk, de 20 százalékkal csökkentjük a por, 50 százalékkal a baktériumok és 60 százalékkal a penész előfordulását is. Egy növény három ember számára tudja biztosítani a jó minőségű levegőt. És ha mindez még nem lenne elég indok: a növények jó hatással vannak a kedvünkre és a munkavégzésünket is hatékonyabbá tudják tenni ezáltal.

 

MentésMentés

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk