Menü

Kölesfelfújt

A kölesfelfújt hozzávalói egyszerűek, de nagyszerűek

Home » Gasztro és Sport » Kölesfelfújt - 03.2017

Ez a szenzációs kölesfelfújt sokak kedvencévé válhat. A kölesnek ugyanis megannyi pozitív tulajdonságát emlegetik, többek között azt is, hogy különösen sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ez a gabonaféle gluténmentes, könnyen emészthető és sokoldalúan elkészíthető.

A kölesfelfújt hozzávalói 4 személyre:
kölesfelfújt

  • 250 g köles
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 50 g cukor
  • vaníliás cukor
  • 50 g főzőcsokoládé
  • 1-2 alma
  • 5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel az almákat apró kockákra, a csokoládét aprítsuk fel.
  2. A kölest a csipet sóval főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben, majd hűtsük ki. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, a fehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgakrémet keverjük a köleshez, majd óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot is.
  3. A massza felét öntsük egy kizsírozott felfújtformába, erre szórjuk a csokoládét és az apró almadarabokat, és oszlassuk el rajta a lekvárt. Fedjük be a maradék kölesmasszával és 30 perc alatt légkeveréses sütőben 175 fokon süssük készre.

Kipróbálnál más receptet is? Akkor kattints IDE!

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem