Active Beauty
Kókuszos édesburgonya-leves

Egzotikus és egészséges

Kókuszos édesburgonya-leves

Amikor az ember a borongós időjárásban napfényről álmodik, akkor ez a leves mindennél többet ér. Felmelegít és gondoskodik a jó közérzetről.

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 közepes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • 700 g édesburgonya
  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml víz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 1/2 teáskanál só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál kókuszcsipsz
  • 1 evőkanál gojibogyó

Elkészítés

  1. Hámozza meg és vágja össze a hagymát, illetve a fokhagymát, reszelje le a gyömbért, hámozza meg az édesburgonyát, majd azt is vágja nagyobb kockákra.
  2. Egy nagy edényben forrósítsa fel a kókuszolajat, és rövid ideig pirítsa benne a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Vegye közepes lángra, adja hozzá az édesburgonyát. Kevergetve pirítsa 2 percig. Öntse fel a kókusztejjel és a vízzel, majd főzze kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
  3. Adja hozzá a citromlét és botmixerrel vagy konyhai robotgéppel pürésítse krémesre a levest. Ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  4. Merje ki tányérba a levest, kókuszcsipsszel és gojibogyóval díszítve tálalja.