Menü

Újrakezdjük?

3 eset, amikor érdemes kibékülni az exszel

Home » Életmód » Párkapcsolat » Újrakezdjük? - 08.2018

’A rántotthús sem jó felmelegítve’ – mondták már nekünk, vagy mondtuk mi másoknak, amikor az exekkel való kapcsolatról beszéltünk. És bár a mondás valóban illik a legtöbb esetre, azért van néhány kivétel, amikor lehet, hogy a legjobb döntés kibékülni.

Jobb időzítés

Bár nagyon klisén hangzik, de tényleg sok múlik a jó időzítésen. Van, hogy tanulnunk kell, olyan időszakot élünk meg, amikor a saját egyéni fejlődésünkre kell koncentrálnunk, van, hogy karrierünk miatt lakhelyet kell váltanunk, esetleg hetente többször repülőre ülnünk, vagy egyszerűen még nem jutottunk el addig a lépésig, hogy tisztázzuk magunkban, mit is szeretnénk igazán, milyen életet is képzelünk el magunknak. Ha ez volt a helyzet előző kapcsolatunk alatt, és emiatt is lett vége a románcnak, az egyáltalán nem jelent egy kőbe vésett zárszót. Az idők változnak, a karrierünk előre lép, az élet megmutatja nekünk melyik részeit is szeretnénk igazán. Ha pedig csak a rossz időzítésen múlt a kapcsolat sikeressége, a megfelelő időszak azonban most elérkezni látszik, mi akadálya lenne annak, hogy adjunk magunknak még egy esélyt?

kibékülni az exszel

Megoldott probléma

Mielőtt újra összejönnénk egy exünkkel, mindenképp fel kell tennünk a kérdést: mi volt az, amiért ténylegesen szakításra került sor a kapcsolatban? Ha a válaszunk egy olyan még anno fennálló probléma volt, amely megoldható lett volna, vagy amely mostanra már meg is oldódott, akkor nem szükséges túlgondolnunk az ügyet. Ha azért nem maradtunk együtt, mert még egyikőnk nem volt túl valamilyen érzelmi megpróbáltatáson, amin azóta viszont sikerült túllépni, vagy nem bírtuk a távkapcsolatot, de már egy városban élünk. Úgy egyáltalán bármi olyan gond miatt is szakítottunk, amely eltűnt, mivel eleve megoldható lett volna, és meg is oldódott, vagy azóta megoldhatóvá vált, akkor nyugodtan és újult erővel vághatunk bele a kibékülésbe, ha szeretnénk!

Változó prioritások

Mind emberek vagyunk, akik fejlődnek, változnak, élnek és gondolkodnak, így nem csoda, ha a szakítás óta eltelt idő alatt mi magunk, vagy volt párunk is ezt tette. Lehet, hogy rájöttünk, nem is olyan fontos, hogy hatszámjegyű fizetést érjünk el az irodában töltött hétvégék árán, lehet ő rájött, hogy nem kell hetente többször bulizni vagy havonta utazgatni ahhoz, hogy izgalmas legyen az élet. Lehet, hogy a külön töltött idő alatt átgondoltuk, hogy a zavaros és mindig változó munkabeosztása, vagy az anyukája által feltett határokat feszegetően intim kérdések mégsem olyan dolgok, amikkel ne tudnánk együtt élni, hiszen a pozitívumok mellett könnyen elviselhetőek ezek is. Ha az eltelt idő alatt ilyesféle fejlődésen mentünk át, sőt esetleg mindketten, az a második esélyt már sokkal gördülékenyebbé teheti számunkra.


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk