Menü

Kókuszvajas keksz

A nagy sütés

Home » Gasztro és Sport » Kókuszvajas keksz - 12.2017

A kókuszvajas keksz különösen ízletes és még az elkészítése is egyszerű. Készítsen belőle jó sokat, hiszen karácsonykor kekszből sose elég.

Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra pihentetés

2 tepsi keksz hozzávalói:

  • 200 g tönkölyliszt
  • 50 g darált mandula
  • 3/4 teáskanál só
  • 120 g kókuszzsír
  • 100 ml “A” osztályú juharszirup
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál porcukor a szóráshoz

MI MINDENRE JÓ A KÓKUSZTEJ?

Elkészítés:

  1. A porcukor kivételével minden hozzávalót keverjen össze konyhai robotgépben vagy botmixerrel. Formáljon gömböt a tésztából, csomagolja fóliába, nyomkodja laposra és tegye be egy órára a hűtőbe.
  2. Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
  3. Helyezze a tésztát két sütőpapír közé és nyújtsa ki 0,5 cm vastagra. Sütikiszúróval vágjon ki formákat belőle, tegye őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. A maradék tésztából megint formáljon golyót, majd nyújtsa ki. Ha a tészta túlságosan megpuhul közben, csomagolja újra fóliába és tegye vissza a hűtőbe. Azután folytassa ugyanúgy, ahogy az előbb.
  5. Süsse a kekszeket 9-10percig, vagy amíg a szélük meg nem barnul kissé. Hagyja kihűlni, majd szitáljon rájuk porcukrot.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk