Active Beauty
Karácsonyi mézlikőr

Édes élvezet

Karácsonyi mézlikőr

A tökéletes ünnepi italok és ételek minden érzékszervünket elvarázsolják, mégis elég időt hagynak arra, ami karácsonykor igazából lényeges.

Hozzávalók 1 literhez:

  • 350 g méz
  • 1 vaníliarúd
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 1⁄4 tk. szerecsendió, frissen reszelve
  • 1 csík bio narancshéj
  • 500 ml vodka

KÓKUSZOS POLENTATORTA

Elkészítés:

  1. Öntsük a mézet 250 ml vízzel, a fűszerekkel és a narancshéjjal együtt egy lábasba, és hevítsük fel alacsony lángon. Főzzük 5 percig, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk legalább 30 percet állni.
  2. A meleg változathoz: Szűrjük át a szirupot egy másik lábasba, és főzzük fel újra. Adjuk hozzá a vodkát, és hevítsük fel anélkül, hogy felforralnánk. Öntsük az italt hőálló pálinkás vagy likőrös poharakba.
  3. A hideg változathoz: A lehűtött szirupot egy szűrön átszűrve öntsük egy kifertőtlenített 1 literes üvegbe, majd adjuk hozzá a vodkát. Jól lezárva több hónapon át eltartható a mézlikőr. Ajándéknak is kiváló!

dmBIO RECEPTEK