Active Beauty
Fahéjas alma csokoládéval pohárban

Tessék, ilyen egy jó desszert!

Fahéjas alma csokoládéval pohárban

Egy gyors desszert, mely minden elemében karácsonyi: az almának köszönheti a savanykás jegyeket, a fűszereknek a téli aromákat és a spekulatius keksznek a ropogósságot.

Már csak a desszert hiányzik a karácsonyi menüből? A fahéjnál semminek sincs „karácsonyibb“ illata. Az egészséges fűszer már jó ideje az édes konyha kedvelt ízesítője, főleg Skandináviában. Előszeretettel kombináljuk az alma enyhén savanykás ízével. Ha almás desszertet készítünk, mindenképp hagyjunk párat egészben – merthogy Csehországban a karácsonyi vacsora után jövendölni szoktak az almából: Ha keresztbe vágjuk és a magház egy csillagot formáz (és nem keresztet), az egészséget és szerencsét ígér.

4 TÉVHIT AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSSAL KAPCSOLATBAN

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 100 ml almalé
  • 100 g enyhén keserű csokoládé
  • 8 tönköly spekulatius keksz
  • 4 közepes, savanykás alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 gombóc vaníliafagyi

Elkészítés:

  1. Az almát hámozza meg és vágja kis kockákra.
  2. Egy edényben forrósítsa fel a kókuszzsírt. Adja hozzá az almadarabokat, a fahéjat és az almalét. Főzze együtt kb. 10 percet.
  3. Törje darabokra a csokoládét, és ossza el 4 kis pohárban.
  4. Öntse rá a forró fahéjas almát, hogy a csokoládé megolvadjon.
  5. Mindegyik pohárba tegyen 1-1 gombóc vaníliafagyit és a keksszel kínálja.