Active Beauty
Karácsonyi csirke kuszkusszal és sült zöldséges salátával

Klasszikus új köntösben

Karácsonyi csirke kuszkusszal és sült zöldséges salátával

A csirke tökéletes ünnepi étek: mennyeien finom és elég időt sütkérezik a sütőben ahhoz, hogy közben a szakácsnő el tudja készíteni a köreteket.

Elkészítési idő: 1 1/2 óra

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 nagy vagy 8 kicsi csirkecomb
  • 2 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy hagyma
  • 1/2 l édesítetlen narancslé
  • 1/2 l zöldségleves
  • só és bors

A salátához:

  • 500 g sütőtök
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 200 g kuszkusz
  • 250 ml forró víz
  • 1/3 teáskanál só
  • 1 gránátalma
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 180 g rukkola
  • só és bors

KIEGYENSÚLYOZOTT MENÜ – ÉTELEK, AMELYEK A TESTNEK ÉS A LÉLEKNEK IS JÓK

Elkészítés:

  1. Mossa és szárogassa meg a csirkecombokat, dörzsölje be paprikával, sóval és frissen őrölt fekete borssal. Hámozza meg mindkét hagymát és karikázza fel.
  2. Egy nagy serpenyőben forrósítson 2 evőkanál olívaolajat és süsse a combokat mindkét oldalon 4 percet (addig, amíg a bőr szépen megbarnul), aztán adja hozzá a vöröshagymakarikákat, fordítsa meg a combokat és süsse további 4 percet. Adja hozzá a narancslét és a zöldséglevest, kissé sózza és borsozza. Fedje le és közepes lángon főzze egy órán át.
  3. Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Vágja a sütőtököt vékony szeletekre és egy tálban keverje el a lila hagymával, az olvasztott kókuszzsírral, a juharsziruppal és egy kis sóval. Terítse szét egy sütőpapírral bélelt tepsin és süsse 15 percig. Ezután süsse további 5 percet a felső polcon légkeveréssel.
  4. Keverje el a kuszkuszt egy tálban a forró vízzel és a sóval, majd fedje le és hagyja úgy 10 percig.
  5. Vágja fel a gránátalmát. Tartsa a vágott felületet egy nagy tál fölé és egy fakanállal ütögesse ki belőle a magokat. Tegye félre a magokat.
  6. Keverjen ki öntetet a balzsamecetből 6 evőkanál olívaolajból, 4 evőkanál narancsléből, 1 teáskanál juharszirupból, mustárból, sóból és frissen őrölt fekete borsból.
  7. Mossa és szárogassa meg a rukkolát, és helyezze egy tányérra. Keverje el a sült zöldségeket az öntettel, helyezze a salátalevelekre és szórja meg gránátalmamaggal. A csirkével tálalja.