Menü

Így szeresd a párod családját

3 tipp a felhőtlen rokonságért

Home » Életmód » Psziché » Így szeresd a párod családját - 07.2018

Egy kapcsolat kezdeti, szinte kizárólag kettesben és romantikus programokkal töltött szakasza után bizony elérkezünk a sokak által rettegett találkozáshoz párunk szüleivel, testvéreivel, vagy néhányak esetében az egész 35 fős ’közeli’ családdal. Nézzünk 3 tippet, hogy tartósan fenntarthassuk a jó kapcsolatot ’másik családunkkal’.

Ne próbálkozzunk túlságosan

Felesleges túl nagy nyomást helyeznünk magunkra a rokonokkal való jó kapcsolat kialakításában. Sajnos néha előfordul olyan, hogy bármit teszünk is, nem leszünk elég szimpatikusak, így kár emiatt aggódnunk. Ha pedig amúgy van esélyünk ’bevágódni’, általában jobb benyomást keltünk, ha nem próbálkozunk túlságosan. Tartsuk észben, hogy nem kell a legjobb barátokká válnunk a családdal, de az alapvető tiszteletet és kedves közeledést adjuk meg – ha másért nem, legalább azért, mert a párunk szeretteiről van szó. Az érdeklődő kérdések, és az, ha jól tudunk hallgatni és odafigyelni a válaszra, megkedveltethetnek minket. De túlzásokba se essünk: a túl sok és túl közvetlen információra irányuló kérdés ellentétes hatást válthat ki.

 

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

 

Tervezünk programokat mi magunk

Fantasztikus lehetőség párunk családjával való közelebbi kapcsolat kiépítésére, ha közös programokon veszünk részt. Az pedig külön piros pont, ha ezeket mi magunk szervezzük meg. Jól tesszük, ha figyelünk a kis jelekre, informálódunk és kiderítjük, ki miben leli örömét. A nővére szeret borozni? Vigyük el párjával együtt borkóstolásra. Az anyukája odavan az építészetért? Kiránduljunk egy közeli történelmi városkában. Az apukája megrögzött természetrajongó? Túrázzunk egyet a hegyekben. Az ilyen összejövetelek több szempontból is tökéletes alkalmat adnak rá, hogy megkedvelhessenek minket. Miközben párunk kvázi biztonsági hálóként szolgál, módunk van arra is, hogy akár külön-külön társalogjunk a családtagokkal, ha a helyzet úgy hozza.

 

9 LÉPÉS A KEVÉSBÉ STRESSZES ÉLETÉRT

 

Tartsuk észben a részleteket!

Az apró, de kedves gesztusok sokkal többet számítanak, mint gondolnánk. Általános jelenség, hogy a sokak által kedvelt, népszerű emberek jók abban, hogy emlékeznek a kis dolgokra is. Hallgassunk figyelmesen a beszélgetésekre, és jegyezzük meg, ha párunk testvérének nagy prezentációja lesz, ha az anyukája épp egy nagy lakásfelújító projekt közepén van, vagy ha az apukájának közeleg a születésnapja. Amikor pedig eljön az alkalom, adjuk tudtukra, hogy érdeklődünk, és a legjobbakat kívánjuk. Ha nem vagyunk jók a dátumokban, írjuk be az eseményeket telefonunkba, hogy semmiképp se felejtsünk el gratulálni, sok szerencsét kívánni, vagy venni valami apróságot.

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem