Menü

Hogyan nyerjünk több energiát alvás nélkül?

Praktikák a lendületesebb mindennapokhoz

Home » Életmód » Hogyan nyerjünk több energiát alvás nélkül? - 12.2017

A téli levertségtől nemcsak a kedvünk rossz, de az energiaszintünk is elég alacsonyan van. Hogy nagyobb lendülettel vehessük a mindennapi akadályokat és több erőnk legyen feladataink elvégzéséhez, érdemes néhány egyszerű praktikát bevetnünk. Ahhoz ugyanis, hogy energiát nyerjünk, nem feltétlenül kell többet aludnunk – hiszen ez sokszor kivitelezhetetlen.

Keljünk fel minden reggel ugyanakkor!
Annak érdekében, hogy energiát nyerhessünk, törekedjünk arra, hogy ugyanabban az időpontban keljünk ki az ágyból reggelente – függetlenül attól, hogy hánykor aludtunk el előző este. (Igen, még hétvégén is!) Ezzel ugyanis állandóságot viszünk szervezetünk működésébe.

ÖN MILYEN PÓZBAN ALSZIK?

Engedjünk be a napfényt!
Miután kikeltünk az ágyból, első dolgunk legyen, hogy természetes fényt engedünk be a hálószobába. A napfény hatására ugyanis az agyunk is gyorsabban felébred. Még több energiát nyerhetünk, ha a szabad levegőre is kimegyünk ilyenkor.

Kávézzunk, de nem mindegy, mikor!
A reggeli kávézás lendületet ad a naphoz, de délután és este már mellőzzük, hiszen hatására nehezebben fogunk tudni elaludni. Négy óra után inkább zöld teával próbáljuk meg felfrissíteni magunkat.

Sportoljunk munka előtt!
A mozgástól energikusabbak leszünk, de a kardió edzést igyekezzünk a reggeli órákra időzíteni. Ugyanis ha a sportolás és a lefekvés között nem telik el elég idő, akkor álmatlan éjszakánk lehet.

TIPPEK A KÖNNYŰ ELALVÁSÉRT

Hidratáljunk!
Az emberi test jelentős része víz, amelyből ha hiányt szenved, nem tud normálisan működni. Hogy kellő energiánk legyen, naponta legalább 2 liter vizet szükséges elfogyasztani. Amúgy ez a létező legolcsóbb antioxidáns!

Nassolni ér!
Délután négy óra körül mindenképpen be kellene kapni néhány falatot. Uzsonnára az olyan harapnivalók a legjobbak, mint a gyümölcssaláta, a müzliszelet vagy a csonthéjasok – ezekből kellő energiát nyerhetünk a következő főétkezésig.

Pótoljuk a B-vitamint!
A B-vitaminok pozitívan befolyásolják a szervezet energia háztartását és az idegrendszer normál működéséhez is hozzájárulnak. Érdemes B-vitamin komplex tablettát szedni, hogy jobban viseljük a mindennapi stresszt.

Jógázzunk!
Az esti órákban jól jöhet, ha elvégzünk néhány nyújtómozdulatot, amelyek segítenek ellazítani az izmainkat. Meditációval pedig az elménket is elcsendesíthetjük.

8 OK AZ ÁLLANDÓ FÁRADTSÁGÉRZET MÖGÖTT

Helló, ágy!
Az ágyat használjuk arra, amire való ­– alvásra. Ha lefekszünk aludni, akkor ne tévézzünk már és pláne ne dolgozzunk az ágyból.

Viszlát, kütyük!
Elalvás előtt egy órával már ne nyomkodjuk az okoseszközeinket – így az álomba merülés is könnyebben fog menni.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk