Menü

Gyümölcstál

A nyár legtrendibb étele

Home » Gasztro és Sport » Gyümölcstál - 08.2017

Kanalazzuk fittre magunkat! A krémes gyümölcstál energiát ad és már távolról sem csak reggeliként állja meg a helyét.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 480 ml zabital
  • banáncsipsz
  • gojibogyók
  • mogyoró
  • chia magok ízlés szerint
  • 8 banán
  • 4 kivi
  • 2 mangó
  • 1 kg zsenge spenót
  • 600 g görög vaníliajoghurt

Elkészítés:

  1. A banánokat és a kiviket pucoljuk meg, aprítsuk fel, a mangót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját, majd daraboljuk fel.
  2. A felvágott gyümölcsöket a spenóttal, a vaníliajoghurttal (vagy akár natúr joghurttal) és a zabitallal turmixoljuk krémesre.
  3. A keveréket töltsük egy edénybe és tetszés szerint garnírozzuk gyümölcsökkel, diófélékkel, gojibogyóval és a chia magokkal. Aki szereti, egy kis tálkában pár szem diót is szervírozhat hozzá.

Tipp: Amennyiben a joghurtot növényi tejjel, valamint a zabtejet a dmBio rizs/chia mag italával helyettesítjük, gluténmentes és vegán receptet kapunk.

Tudjon meg többet a hozzávalókról!

Gojibogyók
A csodagyümölcsöt, melyet a boldogság bogyójának is hívnak, előszeretettel használja a tradicionális kínai orvoslás magas tápanyagtartalma miatt. Vastartalma kiemelkedő, valamint az immunrendszert is erősíti az ördögcérna gyümölcse.

Mogyoró
A problémát nem oldja meg, de az idegeket minden bizonnyal erősíti. Magas lecitintartalmának köszönheti e pozitív tulajdonságát, amely rögtön az emlékező- tehetségre is hatással van – kiválóan bevethető munkahelyi vagy iskolai stresszhelyzetekben.

Banán
A banán a gyümölcsök között kalóriabombának számít. Ám a szervezetet hatalmas mennyiségű ásványi anyaggal látja el – a gyümölcstál pedig neki köszönheti a krémességét és sokszor édeskés ízét is. Neve az arab „banan”, ujj szóból származik.

Mentés

Mentés

Share
Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem