Menü

Kettő az egyben: folyékony rúzsok

A folyékony ajakrúzsok ötvözik a rúzsok és szájfények legjobb tulajdonságait.

Home » Szépség » Kettő az egyben: folyékony rúzsok - 04.2017

Vacillál a szájfény és az ajakrúzs között? A folyékony rúzsok mindkettő előnyeit egyesítik!

A folyékony rúzsok egyre inkább tért hódítanak és lassan komoly konkurenciát jelentenek a jó öreg rúzsoknak a drogériák polcain. Állítólag a folyé­kony rúzsok még a Google keresési listáján is az első he­lyen állnak a szépséggel kapcsolatos legnépszerűbb kife­jezések között. Mi is van tehát e szépségtrend mögött, amely megint csak az Egyesült Államokból indult? El­mondhatjuk, hogy a folyékony rúzsok átmenetet képez­nek a rúzsok és a szájfények között, de mindkettő elő­nyös tulajdonságaival rendelkeznek. Ráadásul tökéletes csücsörítő ajkakat lehet rajzolni velük. A folyékony rú­zsok néha ajakkrém vagy ajaklakk álnév alatt is megjelen­nek, úgyhogy érdemes résen lenni.

Konkrétabban: a folyékony rúzsok egyesítik a szájfény bársonyos állagát a rúzsok magas fedőképességével. A normál szájfénnyel ellentétben a folyékony rúzs sokkal több pigmentet tartalmaz, sokkal szabályosabb és fris­sebb hatást kelt. Úgy kell használni, mint a normál száj­fényt – azzal az apró, de lényeges különbséggel, hogy tar­tósabb, méghozzá nagyon hosszú ideig tart. Folyékony állapotban visszük fel, és puha, matt színűre szárad meg, ami gyakran órákig is kitart. Mint mindannyian tudjuk, a matt rúzsok könyörtelenek. Tehát hidratálja alaposan az ajkát a folyékony rúzs használata előtt, hogy véletlenül se száradjon vagy cserepesedjen ki. Plusz tippünk: egy szájkontúrceruza sohasem árthat.

Tipp: Ha a különösen tartós rúzst el szeretné távolítani, szorítson az ajkára 10 másodpercre micellás vízzel átitatott vattakorongot, vagy használjon olajos sminkeltávolító kendőt.

Hogy biztosít tartós ragyogást a folyékony ajakrúzs? És hogy lehet a legkönnyebben eltávolítani?

Nem mindenki ismeri a folyékony rúzzsal történő ajakfestés fortélyait. Ezért mutatunk Önnek pár tippet és trükköt arra vonatkozóan, hogy maradnak tartósak az ajkán ezek az újféle ajakrúzsok, és hogy tudja a legkönnyebben lemosni őket.

junge Frau mit roten Lippen1. Felvitel előtt radírozza le ajkait vagy legalább alaposan hidratálja őket. A radírozást a viselés előtti este is elvégezhetjük már.

2. Ajakceruza nélkül egy tapodtat se. A precíz ajakfestés elengedhetetlen eszköze. Ezenkívül az szájkontúr segít megelőzni a rúzs elkenődését. A folyékony ajakrúzsok applikátoraival ugyanis sajnos nem lehet akkurátusan dolgozni.

3. Próbálja meg a felkenéskor az ajkait kifeszíteni. Így a széleken sem maradnak festetlen hézagok.

4. A folyékony ajakrúzsok nagyon sok festékanyagot tartalmaznak. Ezért egy réteg belőlük általában bőven elegendő. Először az alsó ajkat fessük ki, majd szorítsuk össze őket. A felső ajak azon részeit, melyeket nem fogta be a festék, az ecsettel tudjuk átfesteni.

5. Először a lemosásnál tapasztalhatjuk meg, milyen „ragaszkódóak“ is ezek a festékek. A lemosásra ezért két módszer kínálkozik: itassunk át micellás vízzel egy vattapamacsot, 10 másodpercig finoman nyomjuk az ajkakra, mely így kíméletesen eltávolítja a festéket. A másik lehetőség az olajtartalmú sminklemosókendő használata. Amit semmiképp sem szabad tennünk, az az erős dörzsölés, mert az az ajkak megkínzása.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem