Menü

Sportos blogok

A fitnesz szerelmesei a közösségi média legújabb véleményvezérei

Home » Gasztro és Sport » Sportos blogok - 03.2017

Igazán nem mondhatjuk, hogy az interneten való szörfözés nagyon sportos lenne. Ugródeszka viszont lehet. A motiváció ahhoz kell, hogy előszedjük a jógamatracot, felmásszunk az edzőgépre vagy felhúzzuk a futócipőt. Mostanában nagyon népszerűek az erre buzdító blogok és Instagram-oldalak. Ezekből válogattunk párat!

Kattints a jógára!

Gyönyörű vagy, pont úgy, ahogy vagy. Nude Yoga Girl mottója igazán inspiráló, csakúgy, mint a fotói. A rendkívül esztétikus fekete-fehér felvételek népszerű Instagram-sztárrá tették a 25 éves lányt, akinek már körülbelül félmillió követője van. Ugyan anyaszült meztelen a fotóin, az Instagram mégsem blokkolta őt. Az ok: a fotókon, amelyeket ő maga világít meg tökéletesen, semmilyen pikáns részlet nem látszik a testéből. Az oldalával két szenvedélyét, a jógát és a fényképezést szeretné egyesíteni, és arra ösztönözni az embereket, hogy legyenek testtudatosabbak. Képeit végigpörgetve pedig lelkesedés fogja el az embert!

Remek képeket és sok ászanát Talia Grace Perez, azaz talia_sutra oldalán is találunk, ő hatéves kora óta gyakorolja a jógát. New Yorkból Jeruzsálembe költözött, jógaoktatóként dolgozik, és mostanra több mint 200 000 követőt győzött meg a képességeivel – többek között minket is.

Kevésbé művészi Kerri Verna oldala, aki Beach Yoga Girl néven egymillió követőjének tart szabadtéri jógakihívásokat a tengerparton és a hegyekben, és egy csipet humorral fűszerezi videóit. Rachel Brathen hozzájárulását a témához kétmillió ember követi. Jelenleg a svéd bestsellerírót, motivációs trénert és nemzetközi jógaoktatót nemcsak a tengerparton láthatjuk edzés közben, hanem egyre növekvő pocakját is csodálhatjuk: Rachel ugyanis várandós.

A jógi életmód a közeli Ausztriában is nagy népszerűségnek örvend: a grazi Ju Schneeberger blogját Ju Yoginak hívják, és nemcsak jógával foglalkozik, hanem fenntarthatósággal, vegán táplálkozással és az élet örömeivel is. A fiatal grafikai tervező természetesen szintén megtalálható az Instagramon.

Kattints a fitneszre!

Akár a fitneszteremben, akár a futóösvényen vagy a kosárlabdapályán: Izabel Goulart, a Victoria’s Secret modellje szereti megmutatni, hogy az álomtest kemény munka gyümölcse. Az olasz lány az Instagramon rendszeresen oszt meg körülbelül hárommillió követőjével fotókat és rövid videókat az edzéseiről.

Közösségi médiás kolléganője, Djane Hannah Bronfman lovagol, horgászik, teniszezik vagy egyensúlyozó koronggal gyakorol. Változatos sportprogramja mostanra több mint 300 000 rendszeres követőt vonzott.

And we back @brendanfallis Stop making me beg you to do this! I know you love it! #hbfit 🌊💙 #sundaysareforlovers

A photo posted by Hannah Bronfman (@hannahbronfman) on

 

Menő képek az edzőteremből és a gyalogtúráiról – ezeket osztja meg Natalie Uhling edző, aki NUFit néven saját fitneszprogramot fejlesztett ki. A programot motiváló szövegekkel és girlpowerrel teszi lelkesítőbbé.

A kardiobalett-edzések adtak kedvet Misty Copelandnek, az American Ballet Theater szólótáncosának, hogy mistyonpointe néven inspiráló táncfotókat osszon meg az Instagramon. A szintén hivatásos táncos Mary Helen Bowers edzéseit a YouTube-on, a blogján, illetve akár az Instagramon is lehet követni. Különösen édesek azok a fotók, amelyeken kislánya látható, amint ő is csinálja a gyakorlatokat.

 

Street style, #BalletBeautifulStyle ❤️ #BalletBeautiful #pointe #dance 📷 @michaelbeauplet

Ein von Mary Helen Bowers (@balletbeautiful) gepostetes Foto am

Ausztriában mostanában Julia és Stephanie Bässler hódítanak Instagram-oldalukkal, ők azt mutatják be, hogy a kockás has nőkön is mutathat fantasztikusan. Az ikrek négy éve edzenek, sikersztorijukat több mint 100 000 követőjükkel osztják meg. Korábban aggasztóan soványak voltak, ma már fittek, erősek és sokkal jobban érzik magukat a bőrükben. A mottójuk: Határozd meg a saját szépséged. Vagy ahogy Stephanie mondja: „Ki dönti el, melyik nadrágméret jó neked? Ki mondja meg, hány kiló az ideális a testmagasságodhoz? Ki határozza meg a tökéletes alakot? Ki dönti el, hogy milyen méretek a legesztétikusabbak? Ki határozza meg a testzsírszázalékodat? Hogy mennyi izomtömegednek kell lennie? Nagyon egyszerű – egyedül TE.”

Klara Fuchs fitneszblogját is sokan követik. A 22 éves grazi sportegyetemi hallgató gyerekkorában síző és táncos, kamaszkorában triatlonversenyző volt. Ma a Stájerországi Triatlonszövetség edzőjeként adja át tudását a kezdő versenyzőknek, valamint blogján és Instagram-oldalán a követőinek. Szép kivitelű oldalán olyan témákról ír, mint a sport, az önbizalom vagy az egészséges táplálkozás.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kattints a futásra!

 

Edith Zuschmann: előbb kijelentkezni, aztán futni indulni

Janae Jacobs unaloműzőként indította blogját hungryrunnergirl néven, miután 2010-ben megsérült a bostoni maratonon, és szünetet kellett tartania a futásban. A blogon arról mesél, milyen az élete feleségként, anyaként, mostohaanyaként és kutyagazdiként. És persze a futásról is gyakran szó esik. Instagram-oldalán szintén vegyíti a családi és a futós képeket, méghozzá hatalmas sikerrel: csaknem 40 000 követőt inspirál így.

Gesa Krause német könnyűatléta szintén az Instagramon ad betekintést magánéletébe. Oldalán leginkább edzéseivel és táplálkozási szokásaival kapcsolatban informálódhatunk. A 24 éves sportolónő 2016-ban Európa-bajnokságot nyert, specialitása a 3000 méteres akadályfutás, aminek a tavalyi év óta a német csúcstartója is.

 

 

A hegyekben, maratonfutás közben – és gyakran husky kutyája, Lea társaságában – láthatjuk a salzburgi Birgitet, aki „Futás, ösvények és hegyek – minden, amire egy kimerült csajnak szüksége van” mottóval vezet blogot és az Instagramon is követhetjük. A futóknak különösen a versenyekről szóló beszámolói lehetnek érdekesek. Kevésbé ismert, de hasonlóan lelkes futó Carina, az animációs tervező, aki barátjával pánamerikai utazást tesz 30 éves VW Westphaliájában, és blogján ad hasznos tippeket. Az utazásaikat bemutató fotóik az Instagramon szintén megérnek egy látogatást. Akárcsak a klagenfurti sportújságíró, Edith Zuschmann oldala is, aki Running Zuschi nevű blogját a természetnek és a futásnak szenteli. Ezenkívül utazási és könyvajánlókat kínál, valamint időbeosztási és futótippeket ad. Instagramján pedig folyamatosan közöl fotókat. Elisabeth Niedereder, a többszörös osztrák országos bajnok szintén jelen van a népszerű közösségi oldalon: stílusos fotói és inspiráló videói arra motiválnak, hogy magunk is húzzunk futócipőt – és talán kezdjünk el fotókat készíteni a saját oldalunkra.

Kattints a hegyi sportokra!Kattins a vízi sportokra!

 

Blogajánló búvároknak és a víz alatti világ szerelmeseinek

 

There he is… and his lil’ family!

Ein von Stefan (Belgrade in 01/17) (@herrengelwillmeer) gepostetes Foto am

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk