Menü

Epres crumble

Az ellenállhatatlan

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Epres crumble - 05.2018

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 6 kicsi sütőformához:

Az epres töltelékhez:

  • 600 g eper
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. juharszirup, A osztályú
  • ¼ tk. só
  • frissen őrölt fekete bors

A crumble-höz:

  • 100 g zabpehely, finom szemű
  • 50 g kókuszreszelék
  • 80 g kókuszzsír, olvasztva, plusz egy kevés a sütőforma kikenéséhez
  • 2 ek. juharszirup, A osztályú
  • 1/3 tk. só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossuk meg az eperszemeket, távolítsuk el a szárukat, és nagyságuktól függően vágjuk őket félbe vagy négy részbe. Egy edénykében keverjük össze a citromlevet, a juharszirupot, a sót és némi őrölt fekete borsot, majd adjuk hozzá az eperdarabkákat is.
  3. A crumble-höz keverjük össze az összes hozzávalót egy edényben.
  4. Zsírozzunk ki 6 kicsi sütőformát. Öntsük bele a marinált epret, és oszlassuk el rajta a crumble-t.
  5. Süssük kb. 25 percig. Sütőtől függően előfordulhat, hogy a crumble felszíne a sütési idő lejártakor még világos. Ebben az esetben kapcsoljuk be a sütőben a felső sütés-légkeverés funkciót, és süssük így további 3–5 percig a crumble-t, hogy a teteje szépen megpiruljon. Melegen – és vaníliafagyival körítve – tálaljuk.

 

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem