Active Beauty
Egészséges fánk

Farsang után is fogyaszthatjuk!

Egészséges fánk

Hozza vissza kedvenc gyermekkori emlékeit a klasszikus, baracklekvárral készült – mégis egészséges – fánk segítségével!

Elkészítési idő: 45 perc plusz 1 óra várakozási idő

6 fánk hozzávalói:

  • 100 ml mandulaital
  • ½ csomag élesztő
  • 50 g nádcukor
  • 250 g tönkölyliszt
  • 55 g kókuszolaj
  • 200 g sárgabaracklekvár
  • 1/8 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Langyosítsa meg a mandulaitalt, majd egy tálban keverje össze az élesztővel és 25 g cukorral. 5 percig pihentesse. Közben olvassza meg a kókuszolajat.
  2. Egy nagy tálban keverje el a tönkölylisztet 30 g kókuszolajjal és a sóval. Az élesztős keveréket adja hozzá, és a konyhai robotgép dagasztókarjával vagy kézzel néhány perc alatt gyúrja sima tésztává. A tálat takarja le egy tiszta konyharuhával és hagyja kelni a tésztát meleg helyen 1 órát.
  3. A sütőt melegítse elő 180 fokra. A tésztát ossza 6 adagra és formáljon belőlük gömbölyű fánkokat. A fánkokat tegye sütőpapírral bélelt tepsire és süsse 15 percig. Vegye ki a sütőből és azonnal kenje be őket a maradék megolvasztott kókuszolajjal. Szórja meg a nádcukorral, majd 5 perc múlva ismételje meg a műveletet.
  4. Hagyja kihűlni a fánkokat. Tisztítsa meg egy ceruza végét és szúrjon lyukat a fánkok oldalába. Körkörös mozdulatokkal alakítson ki belül üreget.
  5. Pürésítse finomra a gyümölcslekvárt konyhai robotgépben, töltse habzsákba és nyomja a fánkok belsejébe.

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés