Menü

Színes édesburgonyák

Nem csak a gyerekek fogják imádni ezt a vitaminbombát

Home » Gasztro és Sport » Színes édesburgonyák - 01.2017

Ezek az édesburgonyák sokszínű vitaminokkal és értékes tápanyagokkal vannak töltve.

Hozzávalók 2 főre

genuss-essen-29-ab_2016-10
  • 3 édesburgonya
  • 1 piros és 1 sárga paprika
  • pár levél vöröskáposzta
  • 1 avokádó
  • 1 chili
  • ½ csokor koriander
  • 240 g fekete bab (konzerv)
  • 50 g kukorica (konzerv)
  • 300 g tejföl
  • bors
  • ½ lime leve
  • 2 ek. fekete szezámmag

Elkészítés

1. Tegyünk fel enyhén sós vizet forrni. Az édesburgonyákat vágjuk félbe, és kb. 20 percig főzzük benne őket. A sütőt melegítsük elő 180° fokra légkeveréssel (200° alul-felülsütéssel).
2. Szűrjük le az édesburgonyákat, és az előmelegített sütő középső sínjén pároljuk őket 10 percig.
3. Időközben a sárga és piros paprikákat vágjuk félbe, távolítsuk el a csutkájukat, és szeljük őket fél centis kockákra. A vöröskáposzta torzsáját vágjuk ki, és a káposztát vágjuk fel csíkokra. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és aprítsuk a gyümölcs húsát fél centi nagyságú darabokra. A chilit vékonyan karikázzuk fel. A korianderlevelet aprítsuk finomra. A bab és a kukorica levét öntsük le.
4. A sütőt állítsuk grillfunkcióra, melegítsük elő 250° fokra, és grillezzük az édesburgonyát kb. 10 percig (közben ellenőrizzük, nem ég-e meg). Hagyjuk kicsit kihűlni, és felülről kétharmadig metsszük őket be.
5. A tejfölt kanalazzuk a vájatokba, és halmozzuk rá a fekete babot, a kukoricát, az avokádódarabkákat, a paprikakockákat és a vöröskáposztát. Sózzuk, borsozzuk, csepegtessünk rá lime-levet, és a chilivel, az aprított korianderrel és a fekete szezámmaggal tálaljuk az elkészült ételt.

Az édesburgonya nemcsak gluténmentes és vegán, de még igazi vitaminbomba is. Másnap megmelegítve is nagyon ízletes!

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk