Active Beauty
Csokoládés szívek

Kis ráfordítás, nagy hatás

Csokoládés szívek

Vacsora utáni édes rágcsálnivalónak, kávéhoz vagy napközbeni nasinak, ezek a gyümölcsös, csokoládés szívek megédesítik az ünnepet. És még napok múltán is finomak, sőt…

Elkészítési idő: 40 perc + 3 óra dermedési idő

A csokoládés szívek hozzávalói (kb. 15 darabhoz):

  • 100 g étcsokoládé
  • 80 g meggydzsem

MANGÓKEHELY RECEPT

Elkészítés:

  1. Olvassza meg a csokoládét forró gőz felett.
  2. Egy szívecskés szilikonos pralinéformát töltsön meg 1/3 részéig csokoládéval. Finoman folyassa körbe a mélyedésekben a csokoládét úgy, hogy az bevonja a forma falát. Tegye kb. 10 percre a hűtőbe dermedni.
  3. Vegye ki a pralinéformát a hűtőszekrényből és tegyen mindegyik mélyedésbe kb. 1/3 teáskanálnyi dzsemet. Töltse fel őket teljesen a maradék csokoládéval.
  4. A szívek mehetnek a hűtőszekrénybe legalább 3 órára megszilárdulni. Majd vegye ki őket a formából, és tegye légmentesen záródó dobozba.