Menü

Csirke cordon bleu

Klasszikus új köntösben

Home » Gasztro és Sport » Csirke cordon bleu - 05.2018

Tálaljuk könnyedén a Cordon bleu-t – panír nélkül.

Elkészítési idő: 30 perc plusz 35 perc főzés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 3 ág rozmaring
  • 50 ml olívaolaj
  • ½ teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • 4 bio csirkemellfilé (egyenként kb. 130 gramm)
  • 4 vékony szelet pármai sonka
  • 1 csemegeuborka
  • 80 g Toskana szendvicskrém
  • 2 evőkanál sütőolaj
  • 150 g teljes tejből készült,3,5%-os zsírtartalmú joghurt
  • 4–8 fogpiszkáló

Elkészítés 4 személyre:

  1. Melegítse elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses). Mossa meg a rozmaringot és a burgonyákat, utóbbit héjastól szeletelje fel. Az olívaolajat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, a sót és a borsot keverje el egy nagy tálban a burgonyaszeletekkel.
  2. A marinádos burgonyát és a rozmaringot terítse szét egy nagy, lapos sütőtálban, majd tolja be a sütőbe kb. 30–35 percre – időnként fordítsa meg a szeleteket, amíg belülről puhák, kívülről ropogósak és aranybarnák nem lesznek.
  3. Közben öblítse le hideg vízzel a csirkemelleket és szárítsa meg konyhai papírtörlővel. Vágja le a zsíros és inas részeket, majd egy éles, hegyes késsel vágjon egy-egy zsebet a vékony szeletek közepébe. Aztán sózza-borsozza a belsejüket ízlés szerint.
  4. A pármai sonkáról szedje le a zsíros szélét, vágja csíkokra vagy kockázza fel. A lecsöpögtetett csemegeuborkát hosszában vágja négy vékony szeletre. Kenje ki egyenletesen mindegyik csirkemellzsebet egy kevés szendvicskrémmel, majd töltse meg uborkával és sonkacsíkokkal. Óvatosan tűzze össze a hús széleit fogpiszkálóval úgy, hogy kissé fedjék egymást.
  5. Forrósítsa fel a sütőolajat egy serpenyőben és közepes lángon süsse a cordon bleu mindkét oldalát 8–10 percet. Közben keverje össze a joghurtot 50 g krémmel és ízesítse sóval-borssal. Rendezze el tányérokon a burgonyaszeleteket és a cordon bleu-t, és joghurttal tálalja
Ha meleg szósszal szeretné kínálni a húst, oldjon fel 50 g szendvicskrémet 50–100 ml forró csirkehúslevesben, és ízesítse. Ízlés szerint besűrítheti étkezési keményítővel.
Share
Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem