Menü

Csicseriborsós-fetás leves

Folyékony energia

Home » Gasztro és Sport » Csicseriborsós-fetás leves - 11.2017

A leves a hagyományos kínai orvoslás szerint a lehető legjobb téli étel, hiszen rengeteg energiát ad a testnek. Ez a recept sem kivétel.

Elkészítési idő: 90 perc

A leves hozzávalói 4-6 személyre:

  • 440 g csicseriborsó (üveges)
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 500 ml zöldségleves
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • egy kevés tökmagolaj
  • 3 sárgarépa
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 nagy fokhagymagerezd
  • 1 hagyma
  • 1 darab hüvelyknyi zeller
  • 500 g zöldborsó
  • 20 ml tökmagolaj
  • 200 g feta sajt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • tengeri só
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

CSICSERIBORSÓ-KÖLES LEVES RECEPT

Elkészítés:

  1. Mossa meg alaposan a zöldségeket. Vágjon mindent – a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a pórét és a zellert – apró kis darabokra.
  2. Egy nagy serpenyőben forrósítsa fel a repceolajat. Adja hozzá a zöldségeket, a zöldborsó felét és a csicseriborsót, majd rövid ideig pirítsa.
  3. Öntse fel a zöldséglevessel és kb. 30 percig főzze, amíg a répa megpuhul.
  4. Közben morzsolja össze kézzel a feta sajtot, majd turmixolja össze a levest. Adja hozzá a feta felét, jól keverje el, adja hozzá a fűszereket (kivéve a petrezselymet) és az ecetet.
  5. Főzze tovább 30 percig a levest kis lángon, amíg kissé besűrűsödik. Ha kevésbé sűrűn szereti, adjon hozzá egy kis vizet. A főzési idő letelte előtt kb. 5 perccel adja hozzá a maradék zöldborsót és csicseriborsót, és még egyszer kóstolja meg, hogy kell-e még fűszerezni.
  6. Töltse a levest kis tálakba, a tetejére tegyen morzsolt fetát, petrezselymet, egy kevés tökmagot és pár cseppnyi tökmagolajat. A legjobb kenyérrel fogyasztani.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk