Menü

Citromkrémes-mentás palacsinta

Egy klasszikus recept, mely az egészséges összetevőkről és ízletességről szól.

Home » Gasztro és Sport » Citromkrémes-mentás palacsinta - 04.2017

Ha a savanyútól viccesek leszünk, akkor az édes íz a jókedvért felelős. Éljen a palacsinta receptje, mely sok ráfordítás nélkül is mindent egyesít, amit egy desszerttől elvár az ember.

Hozzávalók 2-3 személyre.

  • 50 g hajdinaliszt
  • 50 g rizsliszt (vagy 100 g gluténmentes lisztkeverék)
  • 1 teáskanál guármagliszt
  • 40 g kókuszvirágcukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás, 1 löttyintésnyi olívaolaj
  • 100 ml szójatej
  • 100 ml szénsavas víz (hideg)
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • egy kis vaj a kikenéshez
  • A krémhez:
  • 200 ml kókusztej (konzerv)
  • 1 teáskanál rizsmaláta
  • 3–5 evőkanál citromlé (frissen facsart)
  • 1 evőkanál barna mandulakrém
  • 1 csipet só
  • 7 g kuzu, 1 evőkanál vízzel
  • Továbbá:
  • 1/2 citrom
  • 6 összevágott mentalevél

Elkészítés

  1. Keverje össze a hajdinalisztet, a rizslisztet, a guármaglisztet, a cukrot és a sót. Egy keverőtálban verje fel a tojásokat az olívaolajjal. Adja hozzá a lisztes keveréket apránként, felváltva a szójatejjel és a vízzel. Sűrű állagú keveréket kell kapnia és a tésztának könnyen el kell válnia a kanáltól. Végül adja hozzá a reszelt citromhéjat. Fedje le a keveréket és hagyja kelni kb. 30 percet.
  2. Melegítsen fel egy teflonserpenyőt és kenje ki egy kevés vajjal. Öntsön egy kis tésztát a serpenyő közepébe, majd egy palacsintasimítóval kenje el belülről kifelé, hogy vékony palacsintát kapjon. Amikor a tészta megemelkedik és kezd elválni a serpenyőtől, fordítsa meg és süsse tovább 2 percig, amíg aranybarna színe nem lesz. Süsse ki így az összes tésztát.
  3. A krémhez melegítse fel a kókusztejet egy edényben. Adja hozzá a rizsmalátát, a citromlét, a mandulakrémet és a sót, s forralja fel. Keverje jól össze egy habverővel, hogy minden felolvadjon. Oldja fel a kuzut hideg vízben, vegye le a kókusztejes edényt a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett adja hozzá a kuzut. Tegye vissza a tűzhelyre, várja meg, amíg a krém egyet forr, majd azonnal vegye le a tűzről.
  4. A meleg palacsintát az egyik oldalán kenje meg a citromkrémmel, majd hajtogassa háromszög alakúra. Csepegtessen rá kevés citromlét és szórjon rá összevágott, friss mentalevelet.

Tipp: A kuzu egy növényi keményítő, mely rendkívül gazdag ásványi anyagokban. Jó hatással van a szervezetre, különösen a gyomorra és a vérnyomásra.

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem