Menü

Chiapuding

Egy kanálnyi energia

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Chiapuding - 06.2018

A chiapuding jóval több annál, amire a nevéből következtetni lehet. A felduzzadt magok egészségesek, ízük pedig a különböző gyümölcsöknek hála szabadon variálható.

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 2 óra hűtési idő

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 ek. chiamag
  • 250 ml mandulatej
  • méz ízlés szerint
  • olajos magvak a megszórásához
  • szezonális gyümölcsök

Elkészítés:

  1. Keverje össze a chiamagokat a mandulatejjel.
  2. Az első 15 percben néha keverje meg, hogy ne keletkezzenek benne csomók. Amint elkezd megszilárdulni a massza, öntse zárható üvegekbe, majd legalább 2 órára tegye a hűtőbe (vagy akár egész éjszakára, hogy a chiamagok rendesen megduzzadjanak).
  3. Ízlés szerint ízesítse a pudingot olajos magokkal, gyümölcsökkel és/vagy mézzel. Zárja le jól az üvegeket, és fogyassza a finomságot, ahol és amikor kedve támad.

Jól variálható

A chiapudingot számtalan módon el lehet készíteni: nemcsak kedvére ízesítheti, de mennyei íze is van. Mandulatej helyett természetesen készítheti gabona- vagy kókusztejjel is. Ezenkívül még az a jó tulajdonsága is megvan, hogy hosszan tartó jóllakottság érzetet ad, ezért kiváló snack, ha az irodában ismét túlórázásra kerülne sor.

 

SÜTEMÉNY ÜVEGBEN

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk