Menü

Karácsonyi etikett céges bulikhoz

Mit illik és mit nem a karácsony buliban

Home » Életmód » Karácsonyi etikett céges bulikhoz - 12.2016

Nyakunkon a céges karácsonyi buli, így itt az ideje feleleveníteni azokat az írott és íratlan szabályokat, amelyeket érdemes betartani ezen az estén.

Az etikett és protokoll szakértők szerint a legalapvetőbb dolog, hogy véssük jól az eszünkbe: akármilyen ünnepi is a körítés, még mindig a munkatársainkkal vagyunk. Ne tegyük kockára munkahelyi előmenetelünket vagy szakmai jóhírünket azzal, hogy a kelleténél jobban elengedjük magunkat. Jöjjön hát néhány jó tanács!

  1. Együnk, igyunk és adjuk át magunkat az ünnepi hangulatnak – mértékkel! Persze ez az egyetlen alkalom, amikor az irattáros megvitathatja az élet nagy dolgait az ügyvezető igazgatóval, de kíméljük meg magunkat attól az élménytől, hogy a következő munkanapot azzal kelljen kezdeni: “Elnézést, nem úgy gondoltam…”.
  2. Öltözzünk az alkalomnak megfelelően. Erre különösen a hölgyeknek kell figyelniük, hiszen ízlés kérdése, hogy mi számít kihívónak, alkalminak vagy éppen túlságosan konzervatívnak. Egy biztos: mellőzzük a rövid, testre simuló darabokat! Elvére nehezen megdolgoztunk azért, hogy szakmailag elismerjenek minket, ne romboljuk le ezt az imázst egy helyzethez nem illő szettel!
    Céges karácsonyi etikett
  3. A céges karácsonyi parti talán az egyetlen alkalom, ahol személyesen találkozhatunk az ügyvezetővel vagy a vezérigazgatóval. Mutatkozzunk hát be neki! Elvégre ez egy remek lehetőség arra, hogy láthatóvá tegyük magunkat a vezetőség számára is – ahogy a cég többi dolgozója számára is. Tehát ne csak azokkal lógjunk, akikkel amúgy is minden nap együtt húzzuk az igát, ismerkedjünk bátran!
  4. Időben derítsük ki, hogy ki jöhet a rendezvényre. Cége válogatja, hogy házastársak vagy partnerek részt vehetnek-e a karácsonyi buliban. Ha utána járunk ennek, azzal garantáltan elkerülhetünk egy nagy-nagy kellemetlenséget.
  5. Ügyeljünk az érkezés és a távozás időpontjára is. Még ha nem is igazán akarunk elmenni a buliba, akkor is tiszteljük meg annyival a céget, hogy pontosan érkezünk a helyszínre. Ami pedig a távozást illeti: vegyük észre, mikor kezd oszlani a tömeg, lépjünk le velük mi is. Nincs is annál kínosabb, mint amikor a folyosói pletyka arról szól, hogy a takarítóknak kellett kisöpörnie minket is…
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk