Menü

Avokádó-lime tortácskák chia magokkal

Sütés helyett hűtés: a forró évszakban mindenki ilyen desszertre vágyik.

Home » Gasztro és Sport » Avokádó-lime tortácskák chia magokkal - 07.2017

A lime kellőképpen frissít, az avokádó pedig gondoskodik a gyönyörű megjelenésről. Micsoda hideg élvezet!

Elkészítési idő: 20 perc + a hűtési idő

Hozzávalók 1 tortácskához:

  • 25 g dió
  • 15 g mandula
  • 3 teáskanál juharszirup
  • 10 g chia mag
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • 3 vajaskeksz
  • 45 g fehér glazúr
  • 1 avokádó
  • 2 lime
  • némi vaj
  • tengeri só

Elkészítés:

  1. Tegyük a vajaskekszeket egy fagyasztózacskóba, majd egy nyújtófa segítségével morzsásítsuk. A sütemény alapjához a glazúrt forró gőzfürdő felett olvasszuk fel. Daráljuk le a diót és a mandulát. A kókuszzsírt, a kekszmorzsát, egy csipet sót, a diót, a mandulát némi lime-gyümölcshússal keverjük össze. A keveréket tegyük egy kis kivajazott (11,5 cm átmérőjű) formába és oszlassuk el egyenletesen benne.
  2. A krémhez pucoljuk meg az avokádót és tegyük a gyümölcs húsát egy magas falú edénybe. Csavarjuk ki a lime-ok levét, majd némi gyümölcshússal és a juharsziruppal együtt keverjük az avokádóhoz. Pürésítsük az egészet. A végén keverjük hozzá a chia magokat is.
  3. A krémet kenjük a tortaalapra. A tortácskát legalább 45 percre tegyük a fagyasztóba.

Tipp: Friss gyümölcsökkel garnírozza. Csodás színfoltok és gondoskodnak a gyümölcsös ráadásról.

Tudjon meg többet a hozzávalókról!

Lime
A lime-ot és a citromot egymás helyettesítőiként is használjuk a konyhában. A két gyümölcs rokona egymásnak, mégis némileg különböznek egymástól: a zöldcitrom több savat és kevesebb magot, ám valamivel kevesebb C-vitamint is tartalmaz sárga társánál.

Chia magok
A mexikói chia növény magjait superfoodként tartjuk számon. Erőt adó táplálék, melyben hihetetlenül sok tápanyag rejlik, magas ballasztanyag-tartalmának köszönhetően jól telít és ráadásul még gluténmentes is.

Avokádó
Telítetlenzsírsav-tartalma miatt az avokádó a rendkívül egészséges gyümölcsök közé tartozik – botanikai szempontból ugyanis gyümölcsnek minősül. Érett, ha kis nyomásra kicsit utánaenged, ellenkező esetben szobahőmérsékleten kell még érlelni. Héjának színe csupán a fajtájáról árulkodik.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem