Active Beauty
Avokádó-bab saláta

Egy izgalmas salátarecept: a disznóbab találkozása egy superfooddal, az avokádóval.

Avokádó-bab saláta

A disznóbab különösen laktató zöldség és rendkívül magas tápértékkel is rendelkezik. Ez a saláta irodai frissítő ebédként is kitűnően megállja a helyét.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 120 g disznóbab
  • tengeri só
  • 1 közepes édeskömény
  • 60 g napraforgócsíra
  • 100 g csicseriborsó (konzerv vagy üveges), leöblítve, lecsepegtetve
  • extraszűz olívaolaj a locsoláshoz
  • 1/2 kicsi citrom leve
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 avokádó
  • 3 ek. egész mandula
  • 3 ek. parmezánforgács

Elkészítés:

1. Készítsünk elő egy kis lábosnyi forró sós vizet és egy kis edény jeges vizet. A babot forrásban lévő vízben főzzük 3 percig. Öntsük le róla a vizet és azonnal tegyük a jeges vízbe, hogy a főzési folyamatot ezzel megállítsuk. Hagyjuk a babot kb. 15 másodpercig a jeges fürdőben, amíg teljesen ki nem hűl. Ismét öntsük le róla a vizet, és tegyük száradni egy konyhai papírtörlőre.

2. Egy csipet sóval közepes lángon egy kis serpenyőben kezdjük el megpirítani a mandulát. Alkalmanként megkeverve pirítsuk őket aranybarnára (kb. 1-2 perc). Vágjuk apróra, majd kockázzuk fel az avokádót.

3. Az édesköményt vágjuk fel vékonyra (a legjobb egy zöldségforgácsolóval) és tegyük egy nagy edénybe. Adjuk hozzá a napraforgócsírát, a csicseriborsót és a babot. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze őket, majd adjuk még hozzá az avokádót, a mandulát és a parmezánt. Ízesítsük és tálaljuk.

Tipp: Napraforgócsíra helyett saját termesztésű csírát is tehetünk az ételbe. A vegánok a parmezánt hagyják el.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés