Menü

Alternatív karácsonyfaötletek

5 megoldás, ha nem akarunk fenyőfát venni

Home » Szabadidő » Alternatív karácsonyfaötletek - 12.2016

Ismét elérkezett az évnek ezen időszaka. Az ajándékvásárlás és a menü hozzávalóinak beszerzése mellett azonban most is gondoskodni kell még a karácsonyfáról. Ha környezettudatosak szeretnénk lenni, ám a műfenyőt túl mesterkéltnek találjuk, akkor csupán némi kézügyesség szükségeltetik ahhoz, hogy igazán egyedi karácsonyfa alá pakolhassuk ajándékainkat.

Tükröm, tükröm…

…mondd meg nékem, kié a legszebb karácsonyfa a vidéken? Ha szeretjük a zöld színt, biztosan nem okoz nehézséget összeszedni a lakásból egy-két tucat zöld holmit a legkülönbözőbb méretben. Bőrönd, irattartó, könyv, füzet, rekesz, sminkesláda – jöhet minden! Ezután már csak egymásra kell halmozni őket: kezdjük a legnagyobbal, ez kerül a kupac legaljára, majd többé-kevésbé haladjunk a kisebbek felé. Mindezt egy egész alakos tükör előtt tegyük, hogy a végeredmény kiadja a fenyőfa sziluettjét.

Ágacska

Ha kis lakásban lakunk, és fogalmunk sincs, hol férne egy kétméteres fa, akkor válasszuk ezt a karácsonyfa alternatívát. Csupán néhány fenyőfaágat kell beszereznünk, amelyből elkészíthetjük ezt a verziót, de tujaágakkal is remekül működhet. Rögzítésére táblaszöget vagy celluxot is használhatunk, az extrább hatás kedvéért pedig egy-egy ágacska végét hóspray-vel is befújhatunk. Természetesen néhány gömbdísz is helyet kaphat a fán!

All and all it's just another tree on the wall 🎄 @dominomag

A post shared by @psimadethis (@psimadethis) on

Még egy kis csomagolás

Ha már amúgy is belejöttünk a csomagolásba, csomagoljunk karácsonyfát is! Kartonpapírból vágjunk ki egy egyenlő szárú háromszöget, majd vonjuk be zöld csomagolópapírral. Dekoráljuk ízlés szerint, és ne feledkezzünk meg a csúcsdíszről sem, ami lehet akár egy pompon is. A karácsonyfa szárához keressünk egy rudat, akár a felmosóét, és a hátulján rögzítsük ragasztóval. Az elkészült karácsonyfa most már mehet a vázába, amelyet előzőleg megtöltöttünk homokkal, így már csak bele kell szúrni a rudat.

How cute is this!? DIY PEGBOARD CHRISTMAS TREE via @sugarandcloth

A post shared by Tinyme (@tinymepics) on

Csak égősor kell hozzá

Ha nincs kézügyességünk vagy időnk bíbelődni az alternatív karácsonyfa elkészítésével, akkor irány a sufni! Vegyünk elő a létrát – minél régibb és kopottabb, annál jobban mutat. Vigyük be a nappaliba, és tekerjük köré az égősort. A létra tetejére sokkal nagyobb dolgok is elférnek, mint a klasszikus csúcsdísz, így tehetünk oda plüssfigurát, asztali dekorációt vagy akár egy-egy ajándékot is. És hogy mi még az előnye a létrás karácsonyfának? Akár a létrafokokat is telepakolhatjuk ajándékokkal!

Munkahelyi verzió

Nem minden munkahelyen van elég tér ahhoz, hogy karácsonyfát állítsunk, de azért mégis csak jó lenne némi ünnepi hangulat, nem igaz? A fenyőágas karácsonyfa mintájára készítsünk hát papírból egy fát, amelyhez csupán csomagolópapír és cellux szükségeltetik. Vágjunk ki csíkokat a papírból, ragasszuk fel fenyőalakzatban, és kész! Ha érzünk még magunkban kedvet, akkor ajándékdobozokat is ragaszthatunk a karácsonyfa alá!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk