Menü

Almás-bazsalikomos fagyi

Egészségesebb élvezet

Home » Gasztro és Sport » Almás-bazsalikomos fagyi - 07.2018

Csoki-vanília fagyit bárki tud készíteni. De egy bazsalikommal megbolondított változat már igazi különlegesség.

Elkészítési idő: 5 perc + hűtési idő (legalább 4 óra)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 ml almalé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml zab főzőkrém
  • 350 g savanykás alma
  • 3 evőkanál pisztácia
  • 130 g cukor
  • 100 g rikotta
  • 1 citrom
  • 1 csokor bazsalikom

MANDULÁS PALACSINTÁK BANÁNNAL

Elkészítés:

  1. Hámozza meg az almát, szeletelje falatnyi darabokra és az almalével együtt egy fazékban 2-3 percig főzze. Ezután hagyja kihűlni.
  2. Nyomja ki a citrom levét. Mossa meg a bazsalikomot és csipkedje le a levelét. Keverje össze a cukrot, a vaníliás cukrot és 2 evőkanál pisztáciát. Tegyen mindent az almadarabokhoz az edénybe, és pürésítse finomra az egészet.
  3. Végül keverje a masszához a rikottát, a zabkrémet és a maradék pisztáciát. Töltse az egészet egy fémtálba, és tegye legalább 4 órára a mélyhűtőbe. Időnként alaposan keverje át.

Tipp: A bazsalikomlevelek nemcsak díszítésként mutatnak jól, hanem a friss leheletről is gondoskodnak!

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk