Menü

Apró változtatások a sikeres karrierért

Lépjen végre előre!

Home » Életmód » Apró változtatások a sikeres karrierért - 08.2017

Még egy diploma, egy újabb továbbképzés, túlórák tucatja, bájcsevegés a főnökkel… Nem, nem (feltétlenül) ezek a sikeres karrier titkai. Most megmutatjuk, melyek azok az apró változtatások, amelyeket már ma eszközölhet annak érdekében, hogy munkájában jobb eredményeket érhessen el.

Ne kérjünk elnézést mindenért!
Ha jobban megfigyeljük, folyamatosan azt mondogatjuk, “Elnézést, hogy…” vagy “Bocsánat, de…” – a munkában és a privát életünkben egyaránt. Pedig azzal, ha így kezdünk valamit, már eleve elrendeljük az elutasítást. Persze ha hibát vétünk, akkor kérjünk elnézést, de ha csak egy szimpla kéréssel vagy kérdéssel fordulunk a kollégáink felé, akkor határozottan mondjuk el, mit szeretnénk. Teljesen felesleges előre elnézést kérni! És ne aggódjunk azon se, hogy emiatt a munkatársaink túl rámenősnek vagy udvariatlannak fognak gondolni – az elnézést könnyen kiválthatjuk egy széles mosollyal és kedves hangnemmel. Sőt, talán még hálásak is lesznek azért, hogy nem húzzuk az idejüket az udvariaskodási körökkel.

5 DOLOG, AMIT NE MONDJUNK AZ ÁLLÁSINTERJÚ ALATT

Ne szégyelljük, mire vagyunk képesek!
Nem valószínű, hogy előléptetnek minket vagy megbíznak minket egy komoly munkával, ha senki sem tudja, mire vagyunk képesek. Barátkozzunk hát meg a gondolattal, hogy képességeink és erényeink hangoztatása elengedhetetlen a sikeres karrierhez! Akár egy üzleti találkozóról vagy a közösségi oldalainkról van szó, igenis büszkélkedjünk el azzal, hogy mi mindent elértünk már és miben vagyunk jók.

Felejtsük el, hogy folyton másokhoz hasonlítgatjuk magunkat!
Ezt a tanácsot pedig életünk minden területére meg kellene fogadnunk… De ami a karriert illeti: ne mérjük más képességeit és sikereit a saját mércénkkel. Ahelyett, hogy másokra irigykedünk és önmagunkat ostorozzuk, mert még nem tartunk ott, mint a velünk egy idős kollégánk vagy mint a másik, akivel egy napon kezdtünk a cégnél, inkább koncentrájunk arra, hogy önmagunkból kihozzuk a legtöbbet. Ha másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, az nem több, mint szimpla időfecsérlés, és még szomorúvá és ingerültté is tesz minket.

HATÉKONYAN DOLGOZNI HOME OFFICE-BAN?

Merjünk kockázatot vállalni!
A sikeres karrier érdekében kockázatot kell vállalni. Persze könnyű kockázatot vállalni, ha pályakezdők vagyunk, de mi van akkor, ha már családunk van és gondolnunk kell gyermekeink jólétére is? A helyzet az, hogy jobban átgondolva a helyzetet, alaposan mérlegelve a helyzetünket akkor is kiléphetünk néha a komfortzónánkból. Nem kell fejest ugranunk egy teljesen más munkába, de kísérletezhetünk bátrabban – amely jó eséllyel sikerre visz minket!

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk