Menü

Hét sport az újévi fogyókúrás fogadalomhoz

Karcsúsodjon szórakozatóan!

Home » Gasztro és Sport » Hét sport az újévi fogyókúrás fogadalomhoz - 01.2018

Minden bizonnyal az újévi fogadalmak toplistájának élén van a fogyókúra és a sportolás. Ön is tett ilyen ígéretet magának 2018-ra? Akkor nézze végig, mely sportokkal a legszórakoztatóbb és leghatékonyabb az alakformálás! Így garantáltan könnyebb lesz betartani a fogadalmát.

MIÉRT FONTOS A NYÚJTÁS?

Újévi fogadalmunk betartásához olyan edzésformát érdemes választani, amit élvezni tudunk. Így ugyanis nem a megerőltető mozgásra koncentrálunk, ráadásul nem is kell sokáig győzködni magunkat, hogy edzőruhát húzzunk. A rendszeres kardiomozgás mellett tehát érdemes feldobnunk a az edzésprogramunkat egy-egy izgalmas sporttal is. Ha még nincs ötlete, mi legyen az, válasszon az alábbiak közül!

Golf
Sokan nem is hiszik el, hogy a golf, milyen komoly sport. De gondoljunk csak bele: egy 18 lyukas versenypálya végigjátszása alatt 7-8 kilométert kell megtenni, a comb izmai pedig különös igénybevételnek vannak kitéve. Egy óra alatt úgy 267 kalória égethető el a golfozással, ám ennek a sokszorosával kell számolni, ha végig akarunk játszani egy pályát.

Tenisz
Fogja kézen a legjobb barátnőjét (vagy akár a három legjobbat), és menjenek el teniszezni. Az izzasztó labdajáték közben csak úgy olvadnak le rólunk a kilók, nagyjából 372 kalóriát égethetünk el vele egy óra alatt.

Úszás
Akár gyorsúszásban, akár mellúszásban töltünk egy órát a medencében, az jótékonyan hat az alakunkra: formálja a karunkat, a lábunkat, a törzs izmait és a fenekünket is. Körülbelül 434 kalóriát dolgozhatunk le segítségével.

APRÓ VÁLTOZTATÁSOK, AMELYEKKEL ELÉRHETŐ A LAPOS HAS

Futball
Lehet, hogy egyszer-egyszer érdemes lenne a fiúkkal tartani? Tudva, hogy ha egy órán át rúgjuk a bőrt, azzal akár 434 kalóriát is elégethetünk, kifejezetten elgondolkodtató ötlet! Nem kell vérre menő küzdelmet folytatnunk, elég, ha jó kedvűen futkározunk a labda után.

Evezés
Amint jobbra fordul az idő, kajakozhatunk vagy kenuzhatunk is – ezáltal pedig tónusosabbá tehetjük a felsőtestünket. Egy óra evezéssel szintén 434 kalóriát égethetünk el.

Kosárlabda
Most nem számít, ha nem vagyunk magasak… A lényeg az, hogy élvezettel szaladgáljunk a kosárlabda után. Elvégre ezúttal nem a győzelemre, hanem a kisebb farmerméretre hajtunk. Egy óra kosarazással nagyjából 496 kalóriának inthetünk búcsút.

Falmászás
Bizony olyan sportággal is elérhetjük újévi célunkat, amelynek nem a futás az alapja. A falmászás lényege: minél magasabbra mászunk, annál több kalóriát égetünk. A hideg hónapokban edzhetünk mászóteremben, tavasszal pedig kipróbálhatjuk magunkat élesben is! Ha nem lazsálunk, akkor egy óra alatt 683 kalóriát is elégethetünk.

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem