Menü

24 nap a feltöltődésre

Adventi kalendárium felnőtteknek

Home » Életmód » Psziché » 24 nap a feltöltődésre - 11.2018

Elkezdődött a visszaszámlálás, vele együtt pedig a legtöbb otthonban a végeláthatatlan ünnepi rohanás és kapkodás is. Idén legyen más a karácsony! Ne csak a külsőségekre figyeljünk, a lelkünket is ápoljuk közben. Minden napra jut egy tipp, ami segít minket ebben.

Vegye szépen sorra a legfontosabb karácsonyi teendőket!

Minden ismerősnek és barátnak be kell még szerezni az ajándékokat? A kertnek advent első vasárnapján fényárban kell úsznia? A lakásnak a szentestén csillognia-villognia kell a tisztaságtól? Ki mondja ezt? Ajándékozni egész évben lehet. És nem az a fontos, hogy a ház és az udvar ragyogjon, hanem az, hogy Ön.

Menjen el egy masszázsra!

Főleg a hektikus előkarácsonyi időszakban, amikor mindenki az ajándékok után rohangál és cipekedik a boltból, ezért hajlamosabbak leszünk a hátfájásra. A következő vásárlótúra helyett kényeztesse inkább magát egy professzionális, klasszikus masszázzsal.

Élvezze az édes semmittevést!

Egyszer próbálja ki, hogy egész nap csak lustálkodik. Ehhez nem szükséges elutaznia a Karib-szigetekre, sem más egzotikus helyre, és még a függőágy se elengedhetetlen feltétele a dolognak. Elég egy otthonülős vasárnap és egy kényelmes kanapé. Nézzen órák hosszat tévét, álmodozzon, vagy olvasson egy olyan könyvet, ami kikapcsolja. A lényeg, hogy valami olyat tegyen, amihez még felállnia sem kell a szófáról.

Masszírozza az antistressz pontot!

Ez a pont a szegycsonton található. Ha több percen keresztül nyomjuk, és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk, azzal csökkentjük a feszültség okozta izomfájdalmakat, és egyenletes légzésre sarkalljuk magunkat, ami ugyancsak lazító hatású.

Vegyen egy levendulás fürdőt!

Ennek a gyógynövénynek az illata ellazít, és gondoskodik a jó alvásról. Egy pár csepp az éterikus olajból a vízzel félig megtöltött kádba, gyertyafény és lágy zene. Hunyja le a szemét, és egyszerűen csak élvezze.

Végezzen egy teljes testes peelinget!

Kevés időt vesz igénybe, mégis sokat javít a közérzetünkön: keverjen össze egyszerűen 3 evőkanál natúr joghurtot egy teáskanál mézzel és 2 evőkanál mandulakorpával, majd vigye fel a pasztát a megtisztított bőrére, masszírozza pár percig, végezetül pedig mossa le langyos vízzel. Ez ennél egyszerűbben már csak a készen kapható bőrradír termékekkel végezhető.

Látogasson el egy sóbarlangba!

Az ott uralkodó mikroklíma nemcsak a légutakra és a bőrre van pozitív hatással, hanem a nyaralás gondtalan pillanatait is felidézi. Hiszen a sós levegő a nyárra, a strandra és a tengerre emlékeztet minket.

Fusson lassan a téli tájon át!

A kocogás a hideg napokon éppúgy ellazít, mint a meleg évszakban. Mindenesetre a tempót érdemes némileg körültekintőbben megválasztania, hiszen szervezetének hozzá kell szoknia a jégen és a havon történő mozgáshoz, valamint az alacsonyabb hőmérséklethez.

Gyújtson meg illatgyertyákat!

A fahéj-, a vanília- és a sültalma-illat boldoggá tesznek, mivel gyerekkorunk karácsonyait juttatják eszünkbe. Ahhoz, hogy elmerülhessünk a kellemes nosztalgiázásban, nem kell viszont megállás nélkül süteményt vagy almát sütnünk. Léteznek már ilyen illatot árasztó illatgyertyák is, amelyeket akár az adventi koszorúra is rárakhatunk.

Iktasson be médiamentes estéket!

A mobiltelefon, a laptop és a hozzájuk hasonló elektronikai eszközök kékes árnyalatú fénye állandó nappali világosságot teremtve becsapják érzékeinket, a legrosszabb esetben pedig még alvászavarokat is előidézhetnek. Az állandó elérhetőség ezenkívül még a pihenésben is megzavarhat minket. Tehát a kikapcsolás az új adventi koszorú. Csupa-csupa meghittség.

Játsszon azult!

Nemcsak szenteste, hanem az adventi időszakban is érdemes meghívnia magához a barátait – például egy szórakoztató társasjátékozós estére. Az AZUL játékban (tarsasjatekrendeles.hu), mely elnyerte a „2018-as év társasjátéka” címet, a játékosok I. Mánuel portugál király palotáját csempézik ki kerámiakövecskékkel. Már a gyönyörű mozaikokat is élvezet a kezünkbe venni.

Tegyen jót!

Semmi sem lazít el annyira, mint a nyugodt lelkiismeret. Legyen szó a hajléktalanokat támogató adományokról, egy harmadik világbeli gyermek patronálásáról, a menekültek nyelvtanításáról, vagy a szomszéd öreg hölgy meglátogatásáról, minden apró jótétemény számít, és nem mellesleg boldoggá is tesz.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk