Active Beauty
2018 Pantone-színe az ultraviola!

Ismerje meg a misztikus lilát!

2018 Pantone-színe az ultraviola!

A Pantone Color Institute minden évben kiválaszt egy színt, amelyet az év színe jelzővel illetnek – ezzel segítve a dizájnereket a kollekciójuk megalkotásában és a trendek alakításában. 2017-ben ez a szín egy fagyos zöld árnyalat volt, 2016-ban pedig egy színpárt neveztek meg: egy halvány rózsaszínt és egy halvány kéket. Idén a Pantone 18-3838, azaz az ultra violet lett a befutó, amely egy vibráló, intenzív lila szín. A kék és a piros keverékéből született árnyalat egy komplex szín, amely egyszerre misztikus, különleges és merész. Nézzünk hát néhány példát, hogyan alkalmazhatjuk az év színét a divatban és a szépségápolásban 2018-ban!

Lila ruhás hölgy

A szeptemberben megrendezett Milánói Divathéten a szakavatott szemek már felfigyelhettek arra, hogy az ultra violet uralja a kifutót! A Gucci 2018-as tavaszi–nyári kollekciójának bemutatóján például nemcsak a megvilágítást oldották meg a lila különböző árnyalataival, de a modellek közül többen is ebben a bizonyos Pantonte-színben vonultak végig a catwalk-on!

A SZÍNEK FENG SHUI-JA – MILYEN SZÍNEKET HASZNÁLJUNK AZ OTTHONUNKBAN?

Láthattunk tetőtől talpig ultra violet-be öltöztetett lányokat, az anyaghasználat pedig rendkívül széles volt: a fénylő selyemtől az elegáns bársonyig minden formában megcsodálhattuk ezt a színt! És hogy mi hogyan viseljük a hétköznapokon? Aki még csak most ismerkedik a lilával, az szerezzen be egy-egy kiegészítőt (fülbevalót, kendőt), a bátrabbak azonban nagyobb felületeken is használhatják – feketével sikkes, pirossal vagány, rózsaszínnel romantikus lesz az összhatás.

SZÍNEK, MINTÁK ÉS TEXTÚRÁK A LAKBERENDEZÉSBEN

Lila ködben

A Pantone év színe természetesen a neszesszerünkbe is bekúszik majd a 2018-as év folyamán! Ennek tökéletes előjele, hogy az Instagramon egyre többet találkozhatunk az úgynevezett pagenta hajszínnel, amely az angol purple (lila) és magenta szavak összevonásából született. A színes hajtrend szerelmesei jövőre még bátrabbak lehetnek, hiszen az ultra violet még egy ennél is intenzívebb árnyalat.

A szolidabb hölgyeknek sem kell azonban elkeseredniük, a lilát még ezer más módon beépíthetik szépségápolási rutinjukba. A legjobb hírünk az, hogy a lila szemhéjfesték mindenkinek remekül áll – a barna, a kék és a zöld szeműeknek is fantasztikus tekintetet varázsol. Randira és buliba pedig érdemes bevállalni a lila rúzst – szolid szemfestéssel, enyhe highlighter-használattal olyan sminkünk lesz, hogy nem győzzük majd fogadni a bókokat!