Active Beauty
Zöld spárga a sütőből: 2 ízletes recept, amivel garantált a siker
Szöveg: Carolina Mödlhamer, Rezept: StockFood

Zöld élvezetek

Zöld spárga a sütőből: 2 ízletes recept, amivel garantált a siker

A zöld spárgát sokféleképpen el lehet készíteni, továbbá ínycsiklandóan finom. Két zöld spárga receptünk némi változatosságot varázsol a tányérra! Egy zöld spárgából készült sajtos frittatával indítunk, ami tökéletes választás egy bőséges, de akár egy könnyed reggeli esetén is. Ezen kívül egy ropogósra sütött, diós és parmezános zöld spárga receptet is hoztunk.

Zöld spárga a sütőből: ezt a 2 receptet szeretjük

Hozzávalók négy adag zöld spárgás, sajtos frittatához

  • 6 tojás
  • 150 ml dmBio alpesi tej
  • 50 g reszelt parmezán
  • 50 g ricotta
  • 40 g fűszeres sajt reszelve
  • dmBio bors (őrölve)
  • 1-2 ek. aprított kapor
  • 500 g zöld spárga
  • 3 újhagyma
  • 150 g datolya paradicsom
  • 2 ek. dmBio extra szűz olívaolaj
  • 2 marék rukkola
  • 1 ek. fehérborecet

Zöld spárgás, sajtos frittata elkészítése

1. Sütő előmelegítése, tojás előkészítése
Alsó és felső fokozaton melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. A tojásokat keverd össze a tejjel, a parmezán felével és a reszelt fűszeres sajttal, majd ízesítsd sóval, borssal és kaporral.

2. Zöldségek előkészítése
Mosd meg a spárgát, az alsó egyharmadát hámozd meg, a fás végeket pedig vágd le. A szárakat vágd kb. 2 cm hosszú darabokba. Pucold és mosd meg az újhagymákat, majd a világos részét vágd szintén 2 cm hosszú darabokba, a zöld részeket pedig szeleteld fel. A paradicsomokat is mosd meg, és hosszában vágd félbe. Egy tűzálló serpenyőben (kb. 26 cm átmérőjű) hevíts fel egy evőkanál olajat, és közepes lángon kb. három percig pirítsd benne a spárgákat. Add hozzá az újhagymát, rövid ideig pirítsd tovább, végül ízesítsd sóval és borssal.

3. Frittata elkészítése
Az egészre öntsd rá a tojásos keveréket, és közepes lángon hagyd forrdogálni, majd szórd rá a maradék parmezánt. Ezután tedd be a frittatát kb. 20 percre a sütőbe.

4. Saláta elkészítése és a frittata tálalása
Eközben mosd meg a rukkolát, szárítsd meg és távolítsd el a nagyobb szárakat. Az ecetet keverd össze a maradék olajjal, sóval és borssal. A spárgás, sajtos frittatát nagy tányéron tálald, díszítsd rukkolával és paradicsommal, csepegtess rá az öntetből.

Hozzávalók 4 adag diós és parmezános zöld spárgához

Diós, parmezános zöld spárga elkészítése

1. Sütő előmelegítése, spárga sütése
Alsó és felső fokozaton melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra. A spárgát mosd meg, hámozd meg az alsó egyharmadát, és vágd le a száraz végeket. A tepsit kend ki némi olajjal, majd tedd bele a spárgát. Csepegtess rá olívaolajat, és tedd a sütőbe kb. 8-10 percre.

2. Dió hozzáadása és tálalás
A diót aprítsd fel, szórd meg vele a spárgát, és kb. 5 perc alatt süsd készre. Csepegtesd rá a citromlevet, ízesítsd sóval és borssal, szórd meg a reszelt parmezánnal, és már tálalhatod is.

A hozzávalókat szerezd be a dm-ből: