Rebarbara pikánsan: sült csirke rebarbarával és fűszernövényekkel
Végre kezdődik a rebarbara szezon! Sokan kedvelik a zöldséget az izgalmas fanyarsága miatt, és előszeretettel dobják fel vele a süteményeket, a tortákat és a sorbeteket. Viszont tudtad, hogy a rebarbara íze a sós étekben is remekül érvényesül? Nem? Akkor feltétlenül próbáld ki az alábbi receptünket! A savanykás rebarbara mesés párost alkot a puhára párolt csirkével.
Rebarbara pikánsan: sült csirke rebarbarával és fűszernövényekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g rebarbara
- 1 konyhakész csirke (kb. 1,4 kg)
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 150 ml száraz fehérbor
- 250 ml szárnyasalaplé (dmBio zöldségleves kockából)
- 1 csokor petrezselyem
- dmBio extra szűz olívaolaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
1. A sütő előmelegítése és a csirke előkészítéseMelegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra (alsó-felső sütés funkción). Mossuk meg a rebarbarát, pucoljuk meg, és kissé ferdén szeleteljük fel kb. 1 cm vastag darabokra. A csirkét ugyancsak mossuk meg, szedjük szét 8 darabra, sózzuk és borsozzuk, majd a rebarbarával együtt tegyük a kiolajozott sütőtálba.
2. A csirke megsütése
Öntsük rá a bort és a zöldségalaplevet, és előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig. Sülés közben olykor-olykor forgassuk át. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.
3. Tálalás
Öblítsük le a petrezselymet, rázzuk le róla a vizet, és vágjuk apróra a leveleit. Szórjuk rá a csirkére, fűszerezzük ízlés szerint, és tálaljuk.
Remekül illik hozzá: friss kenyér és egy tál ropogós saláta.